Uitgelicht standaard

Vorig jaar schreef Marianne al over dit restaurant na een avondje genieten op het terras waarbij ze het meest malse vlees van haar leven at. Nu was het mijn buurt dit restaurant te proberen. Dus twee keer binnen een jaar een stukkie over hetzelfde restaurant? Jazeker! Waarom? Omdat het kan, daarom.

De avond die mijn vrouw en ik kozen was een gezellige zaterdagavond waarbij de lente haar uiterste best deed om van betekenis te zijn en het dus na maanden van kou lijden mogelijk maakte om zowaar zonder wanten naar de Amstel te fietsten. We hadden ons de gehele zaterdagmiddag in de Ikea en het mensonterende woonwarenhuis Villa Arena bevonden, de wijn kon dus niet snel genoeg aan tafel komen. Dat gebeurde dan ook, vergezeld van het lekkerste brood van Amsterdam, baguette van Gebr. Niemeijer. Dat kwam weer samen met goede boter, grof zeezout met gedroogde bloemblaadjes en een karaf gratis water. Kortom, de meubel-hel was snel vergeten.

De uiterst prettige en vooral enthousiaste bediening vertelt vol enthousiasme (ik probeer het woord passie in m’n stukjes zoveel mogelijk te vermijden) over de streekproducten die worden gebruikt en de aandacht voor eerlijk en vooral lekker voedsel.

foto(6)

We beginnen na deze uitleg met een klassieke Steak Tartare met bovenop een gebakken eierdooier en een mayo van ansjovis. Precies zoals ie moet zijn, alle smaken mooi in balans. Ook de perfect aangemaakte sla die erbij kwam is het vermelden waard.

Het andere gerecht heet Flammenkuchen en is een soort mini pizza van heel dun brooddeeg met als topping geweldige gele stekelzwam, een Zwitserse fonduekaas, spinazie en veldsla. Heerlijk!

foto(3)foto(8)

 

 

 

 

 

 

Het hoofdgerecht liet even op zich wachten, wellicht omdat er vlak na ons een behoorlijk grote groep binnenkwam. Maar de ambiance (en mijn gezelschap) zijn zo dat het lange tafelen zeker geen straf is.
Het hoofdgerecht voor ons is gebraden ribstuk van Gasconnebig met posteleinstamppot en geroosterde appel. Het andere gerecht een huisgerookte Zeebaars met verse groenten en een soort beurre blanc met knoflook. Het big is subliem. De smaak was zó goed! Alles klopte, meer heb ik er niet over te zeggen. De vis werd op ons verzoek in de keuken gefileerd, anders krijg je ´m als gehele vis op tafel. Ok de vis was prachtig met een mooie rooksmaak en fijne structuur. We drinken bij voor- en hoofd een fles Touraine Sauvignon uit 2011. Prima te drinken bij de genoemde gerechten…

foto(7)foto(4)

 

 

 
De porties zijn behoorlijk dus we besluiten een dessert te delen met twee glazen dessert wijn. Het dessert is een tarte Tatin van kweeperen, geserveerd met mooi zelfgedraaid ijs.

foto(9)foto(5)

 

 

 

 

 

 

Ik denk dat het overbodig is om te melden dat ook ik echt groot fan van deze zaak ben geworden. Fantastische gerechten, goede prijs-kwaliteitverhouding (we rekenden samen zo´n 125,00 euro af), fijne bediening en intieme sfeer.

Ik kom zeker terug!

Aan de Amstel
Weesperzijde 42a
www.aan-de-amstel.nl