Uitgelicht standaard

foto 1Wat mogen we blij zijn met BAK. Begonnen als misschien wel de meest bekende en begeerde pop-up van Amsterdam. Marianne genoot al eens van hun gesnorde kunsten op locatie bij Gebr. Hartering, ze zijn nu al een tijdje up en running in het pand van het Veemtheater aan het IJ. En daar mogen we blij mee zijn. Heel erg blij zelfs!

Bij BAK eet je wat de pot schaft, met als enige simpele keuze: worden het drie, vier of vijf gangen. Alles vers, biologisch en lokaal. En geheel in eigen stijl, net als we gewend waren bij iedere up-poppende dinerervaring van deze mannen. En dus krijg je ook in het restaurant zelf vooral niet de standaard ingrediënten op je bord. BAK maakt het namelijk een beetje spannend. En wellicht een tikkie brutaal, en daarom vallen we stiekem een beetje als BAKvissen in zwijm voor deze cowboys. Zo mochten wij onder andere genieten van popcorn van varkensvet, paarse wortel, varkensbuik en eendeneieren. Niet bepaald een gerecht dat je bij het eerste de beste eetcafé of de standaard Van der Valk op de menukaart ziet staan.

BAK is stoer. BAK is ruig. En vooral ook biologisch en lokaal, want wat je van dichtbij haalt is lekker. Maar wel met hun eigen signatuur. Onverwacht, eigenwijs, creatief en vol bravoure. En daarom zijn we blij. Omdat we niet meer hoeven te wachten totdat deze heren ergens ‘up poppen’ maar gewoon van woensdag tot en met zondag een vaste stek aan het IJ hebben. We love BAK!

foto 3 foto 2 foto 4

BAK
Van Diemenstraat 408
T. 020-7372553