Zo’n beetje iedere week opent er wel een nieuw restaurant in Amsterdam. Het is bijna niet bij te houden voor de gewone Amsterdammer en al helemaal niet om overal eens geweest te zijn. Dus moet je keuzes maken en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. We hebben natuurlijk niet alle wijsheid in pacht maar als we een fijn nieuw adresje hebben ontdekt dan delen we dat maar al te graag met je. En zo’n ietwat verborgen nieuwe parel hebben we gevonden aan de Nes/Rokin genaamd ADAM & SIAM.

thumbnail_FullSizeRender

Deze bistro is door de ondernemers achter Venus & Adonis, De Nachtwacht en Thai restaurant Bangkok opgericht. De een dus harstikke Amsterdams en de ander Thais. ADAM & SIAM is een samensmelting van de twee keukens waar deze ondernemers goed in zijn. En dan krijg je West meest East als eindresultaat. Voor de kaart betekent dat vooral veel bekende gerechten. Niet te experimenteel maar allemaal klassiekers zoals de Ribeye, een hele zeebaars, een ADAM Burger, Tom Ga Kai, Curry’s, biefstuk met oestersaus en sticky rice met mango. Hou je van Thais dan blijf je aan de rechterkant van de kaart en heb je eerder zin in een mooi stuk vlees of vis dan zit je aan de linkerkant goed bij de Amsterdamse keuken. Zo simpel is het. Wij hadden echter wel wat moeite met keuzes maken want alle gerechten waren uitnodigend dus we zijn voor de voorgerechten van ADAM gegaan en de hoofdgerechten van SIAM. Een kwestie van terugkomen dus voor het testen van de rest van de kaart.

asian sam amsterdam 4

Zoals ze het zelf zeggen is ADAM & SIAM een plek vol verrassing en beleving met buitengewone service en een warm welkom. Dat hebben ze tijdens ons bezoek zeker waargemaakt. We hebben een hele fijne avond gehad met super lekker eten, hele prettige service en een ontspannen sfeer in het restaurant. Dus wat mij betreft mag je deze zaak ergens bovenaan je lijstje zetten van nieuwe zaken waar je graag naartoe wil en, niet geheel onbelangrijk waar je vast zal terugkomen.

asian sam amsterdam

Nog leuk om te weten is dat ze door de hele zaak kunstwerken hebben hangen die gewoon te koop zijn. Om de paar maanden komt er een nieuwe expositie dus een goede reden om met regelmaat een kijkje te gaan nemen.

ADAM & SIAM

Rokin 93 (Ze hebben ook een ingang aan de Nes)

PS. Mocht je de link niet helemaal leggen met de naam, ADAM staat natuurlijk voor de Amsterdamse kant van de kaart en SIAM voor de Thaise kant aangezien SIAM de voormalige naam is van Thailand.

>Ben je benieuwd naar die andere restaurants lees dan hier de review over Venus & Adonis en De Nachtewacht.

 

asian sam amsterdam 3