Je hebt van die dagen dat je even geen zin hebt om te koken maar ook niet om uit eten te gaan. Hoe fijn dus dat er in Amsterdam zo veel opties zijn om lekker en vaak ook nog gezond eten te bestellen of om zelf af te halen. We hebben vorig jaar al eens de leukste adresjes voor gemaksprakken op een rij gezet, maar daar kan sinds kort een naam aan worden toegevoegd: Al Ninèn in hartje Jordaan. Bij deze Italiaanse traiteur vind je vooral heerlijke pastagerechten. Allemaal huisgemaakt en on the spot bereid.

Het enige dat jij hoeft te doen, is je bestelling doorgeven, en de chef gaat voor je aan de slag. Verser kan dus niet en dat proef je! Omdat de eigenaren uit Bologna komen, kozen wij – 1 + 1 = 2 – uiteraard voor de Tagliatelle Bolognese. Bereid volgens authentiek familierecept. En voor de tortelloni met pompoen, bitterkoek en botersaus. Een bitterkoekje is misschei niet het eerste product dat in je op komt in combinatie met pasta, maar wij vonden het een heerlijk zachte combinatie.

Naast pasta’s kun je bij Al Ninèn ook terecht voor heerlijk Italiaanse producten: denk olijfolie, balsamico, limoncello (yum yum yum!), verse kazen en vleeswaren. Aangezien de eigenaren – net als menig andere Italiaan (sorry voor dit vooroordeel) – zelf erg kritisch zijn als het om eten gaat, kun je er bij deze zaak van uit gaan dat alleen de beste producten goed genoeg zijn om een plekje in de winkel te bemachtigen. Italie lag met zo’n fijn adresje aan de Westerstraat nog nooit zo binnen handbereik. Buon appetito!

Al Ninen pasta bolognese Amsterdam Catch52Al Ninèn

Westerstraat 77

>>> Ben je benieuwd waar je nog meer terecht kunt voor een lekkere afhaalmaaltijd? Check dan onze tip 10 met gemaksprakken.