Hoofdstad Brasserie Alex Haupt Amsterdam

Everybody loves Alex! Or at least we do. Alex Haupt – de chef van één van onze favoriete spots in de stad – is namelijk niet alleen een heerlijk tikkie rock & roll, kan niet alleen geweldig koken, maar heeft ook nog eens een uitgebreide vriendengroep. En wat doe je met een uitgebreide vriendengroep? Heel simpel, die nodig je natuurlijk uit. In je eigen keuken van Hoofdstad Brasserie, om daar alsof het de gewoonste zaak van de wereld samen uit te pakken. Voor andere vrienden, burgers en buitenlui uit Amsterdam. En dat allemaal onder de noemer Alex Invites…

Aanstaand weekend is het alweer de vijfde editie van Alex Invites, en dit keer is het Chef Lars Lundo, van restaurant Pony uit Kopenhagen die een partijtje komt jammen met Alex. Pony is het kleine broertje van het met een michelinster bekroonde Kadeau. Een beetje vergelijkbaar dus met de brasserie van De L’Europe. Wat je mag verwachten van deze mannen? Een serieuze ‘back-to-back’-sessie waarin je onder meer kunt gaan genieten van burrata, handgesneden tartaar (van Alex), gezouten griet (van Lars), kabeljauw ‘en papillote’ (van Alex) en gebakken appeltjes (van Lars). Oh ja, en dit zijn nog maar de hoofdingredienten.

De mogelijkheden om van dit culinaire geweld te gaan genieten, zijn beperkt. Voor vrijdag zijn alle stoelen helaas al vergeven, maar zaterdag zijn er nog een paar tafels beschikbaar. En geloof ons: het wordt zes gangen genieten (en dat voor maar 48 euro).

>>> Je kunt natuurlijk ook gewoon een keer gaan eten bij Hoofdstad Brasserie. En vergeet vooral hun terras niet!

Hoofdstad Brasserie

Nieuwe Doelenstraat 2-14