Uitgelicht standaard

Hoewel mijn persoonlijke voorkeur over het algemeen uitgaat naar een moie lentedag zoals vandaag, kan ook een regenbui soms voor mooie verrassingen zorgen. Zo werd ik als kind al blij van stampen in plassen. En nog steeds kan ik mij tijdens een wandeling door het Amsterdamse Bos niet altijd beheersen als ik een mooie plas zie (al is vandaag de dag mijn hond mij in negen van de tien gevallen voor). Maar ook een regenboog is wat mij betreft altijd een cadeautje. Het gelukzalige gevoel dat ik krijg van die sprekende kleuren op een rij is altijd voldoende om een grote lach op mijn gezicht te doen toveren.

Diezelfde kleurige O.D. kreeg ik deze week bij een nieuwe winkel in Amsterdam. Niet omdat ‘ie door zijn core business zo uniek is, maar vooral vanwege de mooie kleurtjes die mij tegemoet lachten toen ik over de drempel van Poptasi stapte. Want zo heet Amsterdams eerste macaron winkel (en zelfs van heel Nederland, zo werd mij trots verteld).

De macaron is het meest delicate zoetje dat er bestaat en niet te vergelijken met ordinaire koekjes, cupcakes, bonbons of andere patisseriegenot. Een kleurige ‘sandwich’ van krokant amandelmeringue, met sticky, chewy binnenkant en een zachte botercreme, ganache of confiturevulling. Met in het geval van Poptasi exotische smaken als walnut amarena cherry, gunpowder green tea, sticky date en anise maniquette. Maar ook de classics vanille, salty caramel, pistache en mokka. Vanwege de grote aanloop op dag 1 waren deze smaken echter finaal uitverkocht. Maar met een gemiddelde productie van circa 1.000 macarons per dag beschikken Patrick en zijn vrouwelijke collega in principe dagelijks over een verse voorraad van alle smaken (inclusief het verplichte nachtje in de koeling – daar worden ze kennelijk nog lekkerder van).

De eerste dozen zijn bij mij thuis inmiddels al verorberd (inclusief officiele proeverij!) en ik kan niet wachten tot ik mijn tanden in de alltime favourite ‘salty caramel’ mag zetten (Patrick, als je dit leest, stuur mij gerust een doosje toe voor een officiele smaaktest!).

Tot die tijd geniet ik nog even na van mijn laatste ‘bubbalicious’. Wat mij betreft: to be continued…

Poptasi
Gerard Doustraat 103
T 06 57344911

PS: Voor echte macaron die-hards heeft Poptasi ook workshops. Kijk voor actuele data op hun website. Zaterdag 14 april is helaas al volgeboekt, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden.