Uitgelicht standaard

Er zijn maar relatief weinig serieuze wijnbarren in Amsterdam. Opvallend, helaas en wat mij betreft dus spijtig. Zoals de oplettende lezer weet, ben ik zelf namelijk dol op wijn, en probeer daarbij graag en zo vaak mogelijk verschillende wijnen uit. En lang niet ieder restaurant of bar heeft een royale keuze aan druivenrassen, landen en jaren per glas op voorraad. Vandaar dat een wijnbar dan nog wel eens van pas kan komen.

Van de paar wijnetablissementen in 020 stond er eentje hoog op mijn verlanglijst. Bubbles & Wines. Want what’s in a name? Voldoende, in dit geval als je het mij vraagt. En dus was het tijd voor een verwachtingsvol bezoek aan deze wijnbar. En dat allemaal voor een goed glas wijn. Maar bij Bubbles & Wines ben je hiervoor aan het goede adres. Om precies te zijn: zo’n 55, uit diverse landen. En krijg je – hooray, hooray – naast je vino direct wat tafelwater geserveerd, en wat kleine bites. Oftewel: een setting zoals het heurt in een wijnzaak.

Tel daarbij op een bescheiden buiten voor tijdens de broeierig hete middagen (inclusief authentieke ton als wijn- oftewel borreltafel), of anders de wat schemerige setting in de pijpenla binnen, voor de dagen waarop de zomer het wellicht laat afweten. Een prima omgeving dus voor als je eens wilt genieten van een goed gevuld glas met je geliefde (al is een vriend of vriendin natuurlijk ook al meer dan plezierig).

IMG_1208

Desalniettemin een klein punt van aandacht: de Meursault die voorheen op de wijn-per-glas-kaart stond, staat er inmiddels niet meer op (als demi-bouteille nog wel te krijgen overigens…). Al was er gelukkig voldoende alternatief. En het was wellicht wat rustig. Te rustig. Maar daar kun je als gastheer niet altijd wat aan doen. Maar gelukkig zijn er dan voor de bezoekers nog meer dan genoeg andere plekken in de buurt om jezelf te kunnen vermaken! Waarvan akte.

Bubbles & Wines

Wine & Champagnebar

Nes 37