Amsterdam Light Catch52 Marianne Aalders radio

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel voor een heerlijke, grandioze en vooral bourgondische uitzending van Amsterdam Light. Met als hoogtepunten een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. 

Maar soms komen aan die fantastische dingen in het leven een einde… deze week was het voor Marianne de laatste keer dat ze als lachende sidekick aanschoof bij de Grande Dame van de Amsterdamse radio, Eva Oppel. Om kort te gaan: she went out with a BANG!

Onder het motto ‘party as if it was the last day of your life!’ ramden de dames de show erdoorheen, inclusief ballonnen, een vocaal ‘begin de dag met een drankje’ van Marianne, én de festivaltips van trouwe gast Philippine (also known as Flip) van het Festival Journaal. Als we laatstgenoemde mogen geloven is vooral Proef Pampus een festival waar we deze maand vooral naar uit mogen kijken. Daarnaast was er opmerkelijk nieuws: ruim eenderde van de jongeren ziet een carrière voor zich weggelegd als vlogger. Vinden wij alle reden om binnenkort het vlog van JP en Roger van Cityguys maar eens over te nemen.

En als klap op schoof Lotte Jansen, sinds 2014 de drijvende kracht achter het culinaire online magazine Culi Amsterdam. Bijkomend voordeel: konden we eindelijk ook van haar eens horen wat haar tien favoriete zaken in Amsterdam zijn. Onze magen gingen knorren van haar suggesties, dankzij onder meer Brut de Mer, Graham’s KitchenD&A Hummus Bistro, Tijger & De Vis en Hoppe!

>>> Check hier Lotte’s voledige lijst  Tip 10 – Culi Amsterdam!

Uiteraard blikten we – last but not least – volop terug op alle grandioze momenten van het afgelopen half jaar. Van de bucketlistmomenten en de ‘One Day Fly’-show, tot aan alle waanzinnige interviews met alle ondernemers, chefs en andere horecalieden. Van het wakkerbellen van Bajesbaas Sven uit zijn (air)bubble bij Floor 17 tot aan de vele ‘lunch specials’ met Jan van de Auberge, Michael Wolf over zijn Tartar-IA , het patatje rendang van Dum Dum Palace, de brioche burger bij Bistrot Neuf, en zo kunnen we nog even doorgaan.

Ook nog één keer genieten van het meest gezellige, heerlijke en vooral bourgondische radioprogramma van de Amsterdamse ether? Dat kan! Luister de uitzending gewoon terug, via Soundcloud natuurlijk!

>>> Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van al dat radiogeweld: alle shows kun je uiteraard op je gemak en op ieder moment van de dag terugluisteren. Het volledige archief met alle uitzendingen vind je hier!

PS: En niet getreurd: onze wekelijkse Tip 10 zal natuurlijk niet veranderen. Sterker nog: daarvoor blijven we voorlopig gewoon nog even inbellen bij Eva!