Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel voor een heerlijke, grandioze en vooral bourgondische uitzending van Amsterdam Light. Met als hoogtepunten een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Ook deze uitzending was weer een doldwaze beestenboel. Niet in de laatste plaats door de ‘Tip 10 – Dierenzaken in Amsterdam’.

Met een ‘hond’ als gemene deler is het natuurlijk logisch dat we eindelijk ook eens stil zouden staan bij de zaken in Amsterdam waar ze geen vlieg kwaad doen. Omdat die (of welk ander beest dan ook) niet in het eten verdwijnen, of omdat je er gerust naartoe kunt gaan met je huisdier. Boef (van Eva) en Hocks (van Marianne) kunnen in hun pootjes klappen: er zijn meer dan genoeg horecazaken waar je met je hond aan kunt komen zetten. Café de Bieb bijvoorbeeld, of Wyers, in het Kimpton Hotel. Hier mag zelfs je viervoeter mee naar bed. Of wat te denken van Kattencafé Kopjes of Poesiat & Kater? Ook niet voor de poes. Of juist wel.

Daarnaast spraken we met Rakish, eigenaar van De Hallen en de Kanarie Club. Er lopen kennelijk nogal wat vreemde vogels rond in de horeca die het normaal vinden om niet te betalen. Steeds vaker zien we oproepen van ondernemers terug op Facebook, met het verzoek aan de heer of dame in kwestie om alsnog even langs te komen om te betalen. Werkt dat, of niet?

En natuurlijk was er weer het wekelijkse bucketlistmoment, en waagden Eva en Marianne zich aan een weredlrecordpoging ‘sokken over elkaar aantrekken’. Of dat lukte, hoor je hier!

>>> De hele ‘ Tip 10 – Dierenzaken’ vind je natuurlijk hier! Met de hartelijke groeten van Boef en Hocks…