Amsterdam Light radio Marianne Aalders LaviniaCooks

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel voor een heerlijke, grandioze en vooral bourgondische uitzending van Amsterdam Light. Met als hoogtepunten een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Met dit keer een bomvolle uitzending door maar liefst drie studiogasten: Lavinia Frantzen van het blog Lavinia Cooks, én Pandi en Panda. Er lopen namelijk meer panda’s in Amsterdam dan je denkt. Hoe dat zit? Dat kun je allemaal terughoren in de uitzending van Amsterdam Light.

Naast de boeiende uiteenzetting over het aantal pandapunten van de dames achter de microfoon, het zwijmelen over Leonardo diCaprio en de filmtip van StudioK stonden we in de uitzending onder meer stil bij Dayli, de nieuwe bezorgdienst in Amsterdam. Deze kleine David gaat het opnemen tegen de Goliaths op het gebied van bezorgen. Door eenvoudige, betaalbare en snel te bezorgen maaltijden te leveren aan Amsterdammers. We belden met oprichter Thijl om onder meer zijn maaltijdtips te horen. Benieuwd naar de culinaire kunsten van Dayli? Met de code 020 krijg je zomaar 25% korting bij je bestelling via deze app. Cadeautje!

Het tweede uur stond bijna volledig in het teken van Lavinia Frantzen, de drijvende kracht achter het blog Lavinia Cooks. Lavinia deelt hier haar culinaire avonturen in Amsterdam. Van het eten van bitterballen tot aan een gezonde lifestyle. Het een hoeft het ander namelijk helemaal niet uit te sluiten. Haar advies? Alles met mate, en ja dat geldt zelfs voor avocado’s. En natuurlijk vroegen we haar om deze week een Tip 10 te maken met haar favoriete adressen in de stad, waaronder BAK, Mata Hari, Padron in De Hallen én kip Van ’t Spit. Weten wat Lavinia allemaal te vertellen had? Dat hoor je hier!

>>> Weten waar Lavinia bij voorkeur uithangt in de Amsterdamse horeca? Check hier de ‘Tip 10 – LaviniaCooks’!