Het was wel even slikken hoor, toen ik hoorde dat Odeon de deuren ging sluiten. Eerst was het de club (toch wel een beetje Amsterdams jeugdsentiment) en vorig jaar moest als laatste Ricardo de deuren sluiten. Het pand werd verkocht, iedereen moest er uit. En dan is het toch wel een beetje afwachten wat er dan in komt. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen met de Supperclub. En als cadeautje krijgen we er gewoon ook twee bars bij: Hoppa en Apt. En die laatste, daar moet je heel snel heen gaan. Voor twee dingen. 1: de cocktails, 2: de passie voor cocktails.

Die cocktails, laten we daar mee beginnen. Want ik heb in mijn leven al veel cocktails gedronken van hele goedkoper slechte zoete op foute strandtenten tot hele dure goede in mooie bars, maar waar het voor mij bij de cocktail echt om draait is creativiteit. De verschillende smaken moeten perfect bij elkaar passen zonder dat het saai wordt, maar vooral: bij ieder slokje wil ik weer iets anders proeven. Nieuwsgierig worden, en meer willen. Een echt goede cocktail maak je dus ook niet zomaar even snel, nee een goede cocktail maak je met aandacht en liefde. En dat doen ze, bij Apt.

FullSizeRender (3)  FullSizeRender (2)

En dat brengt me op de tweede reden waarom je snel langs Apt. moet: de passie voor een goede cocktail. Want die passie, dat is the little bit of extra waarom je je volgende cocktail bij Apt. moet drinken. Hoe dat dan gaat? Fabulous shaker boy Vince vraagt je hoe je dag was. Drukke dag gehad? Toe aan een oppeppertje? He knows what to do. Want een goede cocktail past bij je mood. En dus dronk ik op een donderdagavond een perfecte Ex-pornstar Martini. Juist ja, een variant op de gedoodverfde Pornstar Martini. Met Rum, limoen, kruidnagel, tabasco, passievrucht en vanillesiroop. Precies de boost die ik nodig had. En inderdaad, bij ieder slokje proef je weer iets anders.

En die cocktails bij Apt. drink je ook nog eens in een geweldige setting. Het is een echte American style cocktailbar wat zo veel wil zeggen als een mooie stijlvolle bar waar je totaal ontspannen onder het genot van jazz en blue note nipt aan je cocktail, voordat je aan tafel gaat. Maar het is net zo makkelijk om hier je hele avond te spenderen. De cocktails vervelen namelijk nooit en voor wie gewoon zin heeft in een wijntje of whiskey, hier hebben ze ook een uitgebreide keuze in. Apt. is afgeleid van het Engelse appartment, en staat dus eigenlijk voor huiselijk. En dat is Apt., een gezellige huiskamer maar wél een hele stijlvolle.

Apt.
Singel 460

>>> Trek in meer cocktails? Wij zetten onze en jullie favorieten al eens eerder op een rijtje in onze Tip 10 cocktailbars.