Uitgelicht standaard

Onderuit gezakt op een versleten Chesterfield, voor mij een grote kandelaar met druipende kaarsen, de ruimte wordt gevuld met Argentijnse tango muziek, in m’n hand een glas bloedrode wijn en een blokje oude kaas. Boven de opzwepende tango luister ik naar de schorre stem van de charmante José Belgerette die, met zwaar Spaans accent,  bevlogen en vol passie, doch nonchalant met de hand in zak en in de ander een glas rood vertelt over zijn wijnen.

Klinkt als een prima manier om de avond te starten, nietwaar?

foto43090Wijnproeverij_Amsterdam2009

 

 

 

 

 

 

In zijn gezellige souterrain op de Nieuwezijds Voorburgwal, tegenover Die Port van Cleve en Magna Plaza, geniet je van de mooiste ‘nieuwe wereld’ wijnen, voornamelijk uit Chili en Argentinië. Aldaar verbouwt hij ook zijn eigen wijnen, vrij kleinschalig, die hij vervolgens naar Nederland verscheept.

Je kunt sommige dagen in de week, via een klein bakkerijtje op de begane grond en een gammel wenteltrappetje de kelder in, om daar te genieten van een glas of een kleine proeverij, terwijl je door de raampjes hoog in de muur de nietsvermoedende voorbijgangers kunt aanschouwen. Maar ook drink je de wijnen van José in sommige goede Argentijnse restaurants én ligt hij tegenwoordig in de schappen bij Marqt!

Maar het leukst is toch om bij hem zelf te proeven, door de hele beleving zoals omschreven waan je je even in zuid Amerika en is het voordat je het weet donker buiten…

proeverij

Dit is echt een aanrader! Check echter wel van tevoren of het proeflokaal open is, vaak is dit maar een paar dagen in de week. Reserveren is echter voor kleine groepjes niet nodig, dus ben je in de buurt en wil je even ontsnappen aan de stad? Probeer dan dit een keer, je krijgt er geen spijt van.

 

 

Belgerette Wines
Nieuwezijdsvoorburgwal 137 sous
www.belgerettewines.eu