Bar Brasserie OCCO The Dylan Amsterdam

We zijn inmiddels allemaal weer bijgekomen van een koude maar toch wederom gezellige Koningsdag- en nacht. The day after was ik eigenlijk hartstikke fit en dat kwam goed uit want ik had een langverwachte borrel in Bar Brasserie OCCO van The Dylan. Stiekem had ik gehoopt dat we eindelijk eens in die waanzinnig mooie tuin konden zitten maar helaas liet de zon het afweten. Gelukkig is het binnen ook erg mooi geworden na de verbouwing van afgelopen jaar en heb je aan de bar een top plek voor een relaxte vrijdagmiddagborrel.

In het kader van de Made in Holland week proeven we een hele fijne mousserende wijn – of zoals mijn borreldate zei een bruisje – van de Apostelhoeve. Heel erg lekker. En dat dus gewoon dus uit eigen land. Doen die Limburgers goed. Wij nemen de bubbels straight up maar bartender Maarten maakt er ook mooie cocktails mee. Zoals De Leeuwenkoning; gemaakt van Oranjebitter van Wees, Catz gin, Apostelhoeve brut afgetopt met Amsterdams spuitwater. Ook detox smoothie Willie Wortel passeert de revu, kennelijk zijn er ook wat gasten die wat meer last hebben van “The day after”.

Geen borrel compleet zonder hapje erbij wat mij betreft. Een absolute aanrader is de Gyoza, deze is echt super lekker. De Pekingeend is overigens ook top en als je voor de wat vettere hap wil gaan dan zijn er altijd nog de huisgemaakte garnalen kroketten. Tijdens Fingerfood Friday kun je deze bites overigens “on the house” proeven tijdens de vrijdagmiddagborrel. Een heel goed begin van je weekend lijkt mij zo.

>>> Naast OCCO zijn er nog meer fijne hotelbars waar je op vrijdag terecht kunt. En al die andere dagen van de week. Check onze Tip 10 – Hotelbars!

Bar Brasserie OCCO – The Dylan Amsterdam

Keizersgracht 384

Bar Brasserie OCCO The Dylan Amsterdam

Bar Brasserie OCCO The Dylan Amsterdam