Bar Karakter Amsterdam restaurant bar dancing

Aangezien er al voldoende eenheidsworsten op deze wereld zijn, maken wij een klein huppeltje als we een zaak ontdekken die 100% een eigen karakter heeft. Bar Karakter (goed gekozen, deze naam) is er zo eentje. Deze stek opende nog geen jaar geleden de deuren aan de De Clerqstraat, en vindt zichzelf nog steeds onuitputtelijk uit.

We wisten al dat Bar Karakter een fijne plek was voor een drankje, en wellicht een dansje. Want eigenlijk zouden we Bar Karakter gewoon een moderne Bar Dancing kunnen noemen, in de meest positieve zin van het woord. Want iedereen die niet wekelijks uit zijn stekker wil gaan op technodeuntjes (of die op zoek is naar verandering van festival-spijs), kan hier namelijk tot in de late uurtjes naar gelieven terecht om een dansje te wagen. Op die hitjes van toen we jong waren, want ja, die dansen soms nog steeds heerlijk. Uiteraard onder het genot van een goede cocktail. Begrijpen ze namelijk ook het een en ander van bij deze zaak.

Bar Karakter Amsterdam restaurant bar dancing

Bar Karakter Amsterdam restaurant bar dancing spareribs

Maar sinds kort biedt Bar Karakter meer. Een plek om te eten. De zaak had altijd al een dosis fingerfood, maar heeft nu gewoon een volledige dinerkaart. Verwacht hierbij geen moeilijke fratsen: bij Karakter is het eten gewoon simpel doch smakelijk. Robin en Bob, de mannen van Karakter hebben de handen ineen geslagen met De Grillfabriek. Op de kaart een serie vis- en vegagerechten, maar als je het ons vraagt kom je hier vooral voor een stuk vlees. De Grillfabriek is namelijk vooral heel erg goed in… grillen. Van een mooie steak of een hamburger tot aan onze grote favoriet, de spareribs. Met die goede bodem voor een mooie avond zit je hier wel goed.

Hadden we verder nog iets? Ja, drie dingen. Er staat een boom in de bar. Vinden we gewoon leuk. We zijn dol op onverwachte groenvoorzieningen. Ze hebben Chesterfields achter in de zaak. Perfect hideaway als je even tegen iemand aan wilt kruipen. En ze hebben huisgemaakte limoncello. De volgende keer willen we gewoon een fles. Op Karakter!

>>> Schuin tegenover Bar Karakter zit Hendrix. Vinden we ook een karaktervolle zaak. De De Clerqstraat heeft gewoon volop keuze, zeg maar.

Bar Karakter

De Clerqstraat

P.S.: Laatste unique selling point? De private karaokeroom die binnenkort opengaat. Oftewel: wanneer gaan we??!

Bar Karakter Amsterdam restaurant bar dancing