Uitgelicht standaard

barra tapas in de pijpZe kwamen uit Baskenland en binnen een hele korte tijd veroverden ze heel Barcelona. Baskische tapasbars met montaditos. Kleine broodjes met allerlei torenhoge lekkernijen er op. Mooie kunstwerkjes samengesteld met allerlei ingrediënten als ham, vis, groenten, kazen, worstjes en nog veel meer. Lekker tussendoortje met een glas wijn om de honger tussen de vroege avond en het over het algemene zeer late diner te stillen. In de typische tapasbar zit er een stokje in. Die gooi je niet weg, maar bewaar je. Bij vertrek wordt de rekening opgemaakt op basis van het aantal stokjes.

In Barra, een mooie warme tapasbar in de pijp verkopen ze ook montaditos. Het werkt er niet met stokjes. En ik kan me dat voorstellen. Want hoeveel Nederlanders zouden hun stokjes niet in een servetjes naar buiten smokkelen of in plantenbakken drukken als daar een financiële incentive achter zit?

Barra is een smaakvol, warm ingerichte tapasbar met een behoorlijk uitgebreid assortiment. Behalve de montaditos vind je er verse zeevruchten, kreeften, mooie hammen, lekkere Spaanse kroketten (ja ze bestaan!) en op zondag ook gegrilde kip.

Op een regenachtige zondagmiddag dronken we er een prima glas zomerse cava, een uitstekend en betaalbaar glas tempranillo, een mooi winters soepje met pittige Chorizo er in, een paar prachtige hapjes waaronder een ‘jamon iberico kroket’.

Aardige bediening, lekker eten, mooie zaak, waarom was dit Spaanse pareltje eigenlijk niet afgeladen vol? Het zal het Hollandse weer geweest zijn.

Barra
Eerste Sweelinckstraat 23
1073 CL Amsterdam
020 671 86 16