Soms kom je zaken tegen waarvan je wilde dat je ze eerder had ontdekt. Zo liep ik onlangs door de Antoniebreestraat en zag daar op de hoek met de Snoekjessteeg een groot gordijn wapperen en ik kon het niet laten om naar binnen te gluren. Het grote wapperende gordijn bleek de deur te zijn naar een grote hippe taart-tent, genaamd Betty Blue. En eigenlijk doe ik ze met die woorden echt te kort. Ze hebben hier naast een kaart vol cupcakes, taart en andere zoetigheid, ook een leuke kaart voor ontbijt en lunch.

Maar terug naar die taart! Want daar kwam ik eigenlijk voor. Na het zien van de vitrine vol hemels genot kan ik – als zoetekauw zijnde – niets anders dan hier voor zwichten. De keuze was dan ook erg moeilijk te maken: wordt het salted caramel cake, Red Velvet, pecan cake of liever lemon cheesecake? Uiteindelijk koos ik de carrot cake op basis van zijn looks in de vitrine. Die mega dikke laag crème op de bovenkant haalde me over. Het stuk woog ongeveer een ton en ik wist zeker dat ik de maximale aantal calorie-inname wel zou halen die dag. Maar het was het zeker waard. Verrukkelijk.

betty blue amsterdam

De ruimte is very-Instagram-friendly ingericht, met bijvoorbeeld op z’n kophangende kamerplanten en lichtgevende letters: “You Are Spectacular”. How lovely! Ondanks dat Betty Blue midden in het centrum zit, is het hier niet afgeladen met toeristen. Integendeel. Geldt voor mij weer als een pluspunt. Ik wil hier erg graag de lunchkaart nog een keertje proberen. En ik denk dat ik stiekem al weet wat ik dan ga kiezen: The Fluffy American pancakes met fruit en siroop klinkt namelijk als muziek ik mijn oren.

Tot snel Betty Blue!

Betty Blue
Snoekjessteeg 1-3

>>> Nog meer trek in zoet zoet zoet zoet zoet? Als toetje of gewoon omdat je net als wij een echte zoetekauw bent? Check onze Tip 10 – Toetjes!