Amsterdam is alweer in een tijdje in de ban van speciaal bier, met bierfestivals in de stad tot aan extra uitgebreide bierkaarten in nieuwe cafétjes. Met het oprichten van hun eigen brouwerij “Bird Brewery”,  hopen Bart, Ralph & Rik de wens van menig Amsterdammer te vervullen. Zij brouwen kwaliteitsbieren waarin de ingrediënten voor zichzelf spreken. Geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gewoon bier dat toegankelijk is voor velen én heerlijk voor de kenner..

De mannen maken gebruik van de ketels van Kees Bubberman in Middelburg. Voormalig meesterbrouwer bij Emelisse en hij heeft sinds een jaar zijn eigen brouwerij “Brouwerij Kees”. Helemaal niet gek dus om het bier in Zeeland te brouwen.

Bier en vogels, een gekke combinatie? Absoluut niet! De twee grootste passies van de mannen worden samengevoegd. Zij willen verhalen achter birdies en bieries combineren, zodat mensen bewust worden van het alledaagse bijzondere. Het eerste biertje van Bird Brewery is het perfecte voorbeeld van hun motto. Met trots presenteren zij De Rumoerige Roodborst. Een frisse, fruitige, licht hoppige American Amber. Roodborstjes-rood van kleur met een stevige schuimkraag. Vier soorten hop en vijf soorten mouten. Eentje met pit, net zoals het roodborstje.

Bird Brewery bierHet was namelijk nog eventjes spannend of zij via hun crowdfundingactie genoeg geld zouden op halen, maar het is ze gelukt én gegund! Wij houden deze mannen, of liever gezegd hun biertjes in ieder geval in de gaten.. Weten waar jij de Birdies kunt vinden? Check snel hun Facebookpagina voor de laatste updates. Cheers!

Bird Brewery

>>> Ook zo’n dorst gekregen? Check onze Tip 10 – Koning Pils voor de beste plekjes om een goed (speciaal) biertje te drinken.