Blauw aan de Wal restaurant Amsterdam Wallen

In de chaos van het leven was daar opeens Blauw aan de Wal. Een oase van rust, en vooral van uitgebreid genieten. In het hart van de Wallen, schuin tegenover het illustere Casa Rosso, is namelijk een poort verscholen. En hoewel ik inmiddels nog maar met mondjesmaat in sprookjes geloof, noem ik dit met een gerust hart een toverpoort. Een die toegang geeft tot de culinaire hemel van Blauw aan de Wal.

Dit kleine maar oh zo fijne restaurant is namelijk alles wat je niet zou verwachten als je tussen het toeristische gepeupel doorloopt op de Oudezijdse Voorburgwal. Om te beginnen hebben ze een kruip-door-sluip-door binnentuin waar je de vogels zelfs hoort fluiten, en waardoor je alleen nog maar harder begint te verlangen naar die zwoele zomermaanden. Zodat je een avondlang buiten kunt tafelen met – doe eens gek – je lief of die lieve vrienden. Zijn de avonden nog iets te koud, dan is er binnen een elegant ingerichte zaak, met té vriendelijke en kundige bediening die verre van stijfjes is, die er alles aan gelegen is om je een fenomenale avond te bezorgen. En een keuze uit een drie-, vier- of vijfgangen menu ‘wat de chef verschaft’. Op basis van seizoensproducten, die niet verkracht zijn tot moleculaire liflafjes.

Blauw aan de Wal restaurant Amsterdam Wallen

Blauw aan de Wal restaurant Amsterdam Wallen

Ik heb mezelf begin 2017 voorgenomen om dit jaar vooral stil te staan bij de verfijnde restaurants die zonder een volledige marketingmachine al sinds jaar en dag Amsterdam een warm culinair hart toedragen. Blauw aan de Wal is daar bij uitstek zo’n voorbeeld van. Dat ze nog maar ontzettend lang mogen blijven leven, als Walhalla op de Wallen. Ik sla me ondertussen nog een paar voor mijn hoofd dat ik deze zaak nog nooit eerder heb ontdekt, en hoop op een prachtige zomer. De eerste de beste warme avond weet ik in ieder geval waar ik te vinden ben. Wie gaat er mee?

>>> Blauw aan de Wal stond uiteraard ook op de Tip 10 – Eten op de Wallen. Kijk snel waar je nog meer terecht kunt in de rosse buurt!

Blauw aan de Wal

Oudezijdse Achterburgwal 99

Blauw aan de Wal restaurant Amsterdam Wallen

Blauw aan de Wal restaurant Amsterdam Wallen