Ik ben een enorme fan van Azië: de mensen, de cultuur, de natuur, het weer, en het eten natuurlijk. Of het nu Indonees, Maleis of Thais is, I simply love it. Op de een of andere manier verrast Asian food je namelijk altijd. Door de combinatie van kruiden en specerijen proef je smaken die je nog nooit eerder geproefd hebt, in gerechten die je al honderd keer hebt gegeten. De Aziatische keuken is gewoon nooit saai. En gelukkig heeft Amsterdam genoeg Aziatische restaurants waar je met een beetje verbeelding echt wel weer een beetje vakantiegevoel terugkrijgt. Maar toch, het smaakt nergens zo als daar. Nu kan ik dat met zekerheid zeggen voor de Indonesische en Maleise keuken, maar de Thaise heb ik tot nu toe alleen nog maar mogen proeven in andere landen dan Thailand zelf. Gelukkig is daar nu Boi Boi in Oost. Ik mag dan nog nooit in Thailand geweest zijn, maar volgens mij ben je bij Boi Boi pretty close.

Boi Boi is namelijk net even anders dan de standaard Thai in Amsterdam. Boi Boi is zeg maar de hippe variant, maar dan niet hip in de zin van cactussen onder een stolp, peertjes boven de bar en alles vooral industrieel, maar gewoon lekker op hun eigen manier eigentijds. Zonder enorm te proberen, maar juist gewoon omdat ze het op deze manier leuk vinden. En dat zie je dus gelijk al bij binnenkomst. De vloer en ramen zijn beschilderd door een bevriende kunstenaar uit de buurt die gewoon lekker zijn gang is gegaan. En grappig detail: zelfs de broek van de eigenaar was versierd met deze tekening inclusief logo van Boi Boi. De mannen staan lekker te koken in de kleine keuken gewoon zoals ze het al jaren thuis doen. Verder vind je bij Boi Boi dus ook geen bar waar je lekker kan zien en gezien kan worden, nee bij Boi Boi ga je gewoon aan een tafeltje of de vensterplank (we love vensterplanken!) zitten en bestel je een Chang biertje. En something to bite, natuurlijk.

Boi Boi Amsterdam Oost restaurant Thais

En dat something to bite is, daar kunnen we kort over zijn, delicious. We hebben van alles van de kaart geproefd, van kip tot loempia, van viskoekjes tot curry, alles was gewoon fingerlicking good. Maar twee dingen zijn we nog steeds niet vergeten: de home made chili saus en de monkey balls. De monkey balls zijn een soort kleine smaakbommetjes die je instantly terug in Azië brengen. Alle kruiden en smaken van Azië in één goddelijke monkey ball. Geef ons er nog maar tien van. En dan die home made chilisaus… We werden van te voren gewaarschuwd voor de pittigheid maar oh boy, de saus was precies goed op smaak en maakte ieder hapje nóg lekkerder.

Dus ja, wij zijn fan van Boi Boi. Het is er gewoon net zo fijn als in Azië: lieve mensen, lekker eten, relaxed sfeertje. Oké, ik ben misschien nog nooit in Thailand geweest maar met een beetje verbeelding is Boi Boi Boi een perfecte vervanger. En het goede nieuws is dat je ook gewoon kunt afhalen of kunt laten bezorgen. Wij hebben er in ieder geval een nieuw favoriet adresje bij voor Thai (street)food!

>>> Hungry for more? Nou, bij de buren kun je terecht voor de beste fish & chips van de stad!

BoiBoi