Een kreeftrestaurant openen in Bos & Lommer. Dan heb je lef. Bos & Lommer, het stadsdeel dat nog niet zo lang geleden bekend stond als Kwel & Kommer, mag dan nu wel liefkozend BoLo genoemd worden, kreefteters zul je er niet veel vinden. Zou je denken. Want maanden na opening van Bos & Lobster zit de zaak vol. Heel erg vol. En moet je inmiddels gewoon reserveren om een plekje te hebben. BoLo aan de kreeft?

Bos Lobster Amsterdam 3

Ik woon inmiddels alweer ruim zeven jaar in West en heb – hoe clichématig ook – Bos & Lommer wel echt zien veranderen. Bagels & Beans was de eerste die een stek aan de Bos en Lommerweg aandurfde, en langzaamaan volgde de rest. Met als nieuwste aanwinst dus Bos & Lobster. Een kreeftrestaurant in Bos & Lommer. Natuurlijk kun je er ook andere dingen eten, denk aan fantastische plateaus fruit de mer, oesters, BBW shellfish (uit de big green egg), fish & chips en een catch of the day. De focus ligt op vis dus. En voor wie daar echt niet van houdt is er altijd nog de bosburger. Mijn tip: bestel een plateau fruit de mer, met een halve kreeft erbij. En frietjes. Die komen namelijk van de Frietboutique en zijn dus heerlijk bij de vis. Oh en vergeet vooral niet als voorafje de (Holtkamp) kreeftenbitterballen en garnalenkroketjes te bestellen. Warmt vast lekker op voor het echte werk.

Bos Lobster Amsterdam 2

Enige minpuntje? Ze hebben maar drie soorten wijn per glas (wit, rosé en rood). Dat mag best een beetje meer. Het fijne is dan wel weer dat je ook cocktails kunt drinken bij Bos & Lobster, en dat ze in het weekend tot 3 uur ’s nachts open zijn. Dus dat betekent dat het na een uurtje of tien, wanneer de meeste mensen wel uitgegeten zijn, het niet in één keer stilvalt, maar je juist lekker blijft hangen. De muziek gaat een tikje harder, de lichten worden een beetje gedimd, en je hoeft nog lang niet naar huis. En dat is het fijne van Bos & Lobster: de kreeft is er lekker, maar de reuring die ze naar de buurt brengen is nog leuker.

Bos & Lobster
Bos en Lommerweg 313

>>> Meer weten van de haute friture kunsten bij de Frietboutique? Here you go!

Bos Lobster Amsterdam 5