Uitgelicht standaard

Ik ben groot fan van de Utrechtsestraat. Natuurlijk zijn de negen straatjes fantastisch, en natuurlijk zijn we dol op de geneugten van de Haarlemmerstraat en -dijk. Maar wanneer je in de Pijp woont, dan is de Utrechtsestraat gewoonweg een verademing. Op Brug 34 - 1loopafstand.

Misschien wel het leukste van deze straat is voor mij het onverwachte. Want hoe vaak ik hier al wel niet op en neer gelopen dan wel gefietst ben, het kan alsnog voorkomen dat je zomaar een nieuwe zaak ontdekt. Bijvoorbeeld op een zaterdagmorgen tijdens de wekelijkse shop- en boodschappenduty. Op het hoekje van de Utrechtsestraat kruising Herengracht zit namelijk Brug 34. Logisch, want ze zitten a) bij een brug en b) op nummer 34. Maar mij dus nog nooit opgevallen. Tot onlangs. Een zaak alwaar je terecht kunt voor een ontbijt (continentaal welteverstaan), een snelle croissant met sterke koffie, sandwiches, tosti’s en frittata’s, en ga zo nog maar even door.

Maar waar veel ontbijt- en lunchzaakjes al snel tegen het moment van de dag dat het pas echt gezellig wordt, sluiten, gaat Brug 34 nog even door. Met een borrel- en wijnkaart. Waarvan we vooral Brug 34 - 2de Viognier een aanrader vonden. En de sluitingstijd? Geen idee. Ook de bediening niet. Zolang het gezellig blijft, blijven bij Brug 34 gewoon de lampen branden.

Brug 34

Utrechtsestraat 34