Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om ‘just an ordinary Sunday afternoon’ tot een memorabele versie te verheffen. In willekeurige volgorde:

  • een willekeurige zondag dus, bij voorkeur zo eentje waarop je gewoon ongegeneerd de boel de boel kunt laten
  • de zon, spaarzaam maar geloof ons, het kan, en dan is het wel zo lekker om die in je gezicht te voelen
  • een fiets, want zonde om dat derde glas wijn uiteindelijk te moeten laten staan
  • een handjevol vrienden of familieleden, als het maar bij voorkeur mensen zijn die er graag op uit trekken en van het leven en fruits de mer houden
  • een pontje van CS, richting het IJplein
  • een van de lange tafels buiten bij Stork, die zich geleidelijk vullen met ‘hem’s en haar’s’ die zich bij de groep voegen
  • een vriendelijke jongeman in de bediening die zich perfect kan inleven in de situatie
  • wat flessen wijn (any will do, geloof ons…)
  • schalen fruits de mer en natuurlijk een oesterproeverij (hallo David Herve, leuk dat jij ook weer van de partij bent!)

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, dan krijg je Vis aan ’t IJ. Hele blije Vis aan ’t IJ. En dito mensen die van hele blije Vis aan ’t IJ houden. En dat allemaal dus bij Stork Amsterdam. De plek waar ze op de meest ongekunstelde manier een tikkie industrieel geweld met precies dat juiste beetje ‘wapperend wit linnen’ weten af te wisselen. Waar je middagen lang wilt doorbrengen omdat je de drukte van de stad gewoonweg vergeet, en de locatie zich daarmee uitstekend leent om urenlang met lieve mensen om je heen te genieten. Zon op de bol, mooie slok wijn erbij om die fruits de mer, oesters, kreeften en vongole weg te spoelen, en….

Forget it, we gaan jullie niet nog lekkerder maken dan nu waarschijnlijk al het geval is. Vonden we Pllek vorig jaar al een ideale stek om de zomermaanden door te brengen: Stork heeft zich door een bezoek tijdens een zonnige dag omhoog geknokt naar de hoogste regionen voor onze favoriete zondagmiddagbesteding. Wat een plek, wat een uitzicht, wat een heerlijk eten! Als ze ergens iets begrepen hebben van fruits de mer, dan is het hier wel.

Dus lieve mensen van Stork, laten we het voor deze keer maar gewoon onder ons houden: regelen jullie a.s. zondag weer een zonnetje, dan pakken wij de eerst volgende pont jullie kant op. Laten we de rest van Amsterdam lekker aan de overkant in hun sop gaar koken. Wie de oversteek niet waagt, wie niet wint…

>>> Ook zo’n zin in oesters, maar was de pont vol? Dan kun je ook hier gewoon oesters gaan slurpen…

Cafe-restaurant Stork

Gedempt Hamerkanaal 201

>>> Cafe-restaurant Stork was al langer een ‘oude vertrouwde’ van Catch. Benieuwd wat Michel er ‘in den beginne van Catch’ over schreef? Check het hier!