De Molukkenstraat heeft er sinds vorig jaar april een lunchroom bij. En niet zomaar eentje… Chantal heeft van haar hobby haar werk gemaakt en bakt op bestelling de mooiste en lekkerste taarten in Oost. Bij Café Chantilly. In combinatie met een fijne zaak met een ruige lunchkaart en de mogelijkheid tot een High Tea zorgt Chantal ervoor dat menig mens tevreden en goed gevuld het pand weer verlaat.

Wij lieten ons vandaag verrassen door de High Tea. Natuurlijk heeft een High Tea altijd iets schattigs met kitscherig theeservies, pastel kleuren op de muren en kussentjes in diezelfde tinten. Laatstgenoemde artikelen zijn hier inderdaad vertegenwoordigd, maar toch vind ik deze High Tea anders dan anders en daarmee dus bijzonder. We beginnen de High Tea met een grote pot thee en een glaasje prosecco gemixt met versgeperste jus d’orange. Niet verkeerd.

Thee en prosecco High Tea Café Chantilly Catch52 Amsterdam oost

De lieve plat Amsterdams sprekende serveerster komt met een kommetje romige aardappelsoep aangewandeld. De soep is van te voren flink bepeperd (dat is vanaf nu een woord). Terwijl we van de soep lepelen valt ons de muziekkeus op. Old school hiphop en R&B vult de ruimte. De neiging om de armpjes in de lucht te gooien onderdruk ik en ik blijf nippen van mijn kopje aardappelsoep. Salt-n-Pepa, Alicia Keys, R. Kelly en Kelis komen langs en we kunnen elk liedje meezingen/ rappen/ neuriën- whatever, je snapt wat ik bedoel. Dit is nog eens een stoere High Tea, in tegenstelling tot wat het theeservies ons zou willen doen geloven…

De etagère heeft onze tafel bereikt en is rijkelijk gevuld. Ik moet eventjes stilstaan bij de red velvet pancakes met cream cheese frosting, frambozen, blue berries, bramen en aardbeien. Het beeld van deze knalrode pannenkoekjes biedt een uitermate fijne toevoeging aan je Instagram account, en daar bovenop is de combinatie van het frisse fruit met de zoete pannenkoekjes en romige cream cheese frosting echt kostelijk!

Het feest gaat nog eventjes door want op de etagère liggen old school gefrituurde kaashapjes (love it) en sandwiches met hummus en gegrilde groenten, carpaccio en eiersalade afgemaakt met rucola en truffel. Aan zoetigheid ook geen gebrek want Chantal heeft oreo-taartjes en cake met dadels gemaakt. Nog wat bijzonders: van overgebleven croissantjes zijn lekkere croissant-cakejes gemaakt. Dit is heel veel. Maar oh zo lekker.

High tea Chantilly 2

Café Chantilly is kindvriendelijk met halverwege de zaak een kast vol speelgoed waar je kind zich gemakkelijk een middagje kan vermaken. Aan het raam staan een paar hoge krukken met rugleuning waar je lekker rustig met een kopje koffie en krantje de dag kunt beginnen. Ook zien we hier studenten (met koptelefoon) die relaxt op hun laptop aan een tafeltje zitten te werken. De sfeer is hier goed en dat doet me deugd.

Café Chantilly

Klein puntje van kritiek: zonde van de Pickwick zakjes. Een aanbod aan verse kwaliteitsthee was hier beter op z’n plaats geweest.

>>> Woon je in West? Geniet dan van een bijzonder bakje thee en Tsjechische zoetigheden bij Quies Tea. Wij probeerden het alvast voor je uit…

Café Chantilly

Molukkenstraat 53

Ma: 10:00-17:00
Di t/m vr: 08:00–17:00
Za: 08:00–18:00
Zo: 08:00-17:00