Als we al die jaren iets geleerd hebben, dan is het wel dat de mensen in de horeca zelf meestal de beste tips hebben waar we naartoe moeten gaan. Voor een hapje, of een drankje, of juist die ene guilty pleasure. Voor ons reden om die drijvende krachten achter onze mooiste horeca te vragen om bij onze Chefs Table aan te schuiven, en hen het hemd van het lijf te vragen. Dus als we je één tip mogen geven: doe hier vooral je voordeel mee. ‘Cause they know where to go. 

Bon appetit, cheers and enjoy!

Reinout Ezinga Bar Baarsch Cafe Vrijdag

Vandaag aan onze Chef’s Table… Reinout Ezinga (32). Drijvende kracht en eigenaar achter Bar Baarsch en Café Vrijdag (en binnenkort nummer 3: Weesper). Reinout “zit” in de horeca, nou ja eigenlijk gewoon sinds zijn geboorte zo ongeveer.

De zaken van deze horecaman in hart en nieren zijn volgens hem…

Vooral pretentieloos en ongecompliceerd.

Met als typische ‘Signature’:

“Onze signature is dat we alles hebben, daarmee de diepte in gaan en het (vrijwel) de gehele dag serveren.”

Favoriete restaurant in Amsterdam:

“Castell. Vanwege de authentieke gezelligheid en kwaliteit. En beide zaken van Ron Blaauw (Gastrobar en Oriental). Het is hem gelukt om eten op topniveau te serveren, maar de sfeer heel ongedwongen te houden.”

Ultieme guilty pleasure?

“Dat is de Saoto soep van Ram’s Roti!” Voor alle lezers die deze soep ook eens willen uitproberen: hups, naar de Jan van Galenstraat! Roos is ook al fan.

Grootste blunder?

“Tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax heb ik een ietwat verkeerde inschatting gemaakt over de drukte. En daar dus mijn bierbestelling niet goed op ingesteld.” Het resultaat? “Halverwege de wedstrijd zaten we volledig zonder bier.” Aaaaii…

Culinaire must-visit voor 2016:

En ja Reinout, dan laten we voor het gemak jouw derde zaak voor nu nog even buiten beschouwing… “Dan blijf ik erbij dat Restaurant C ook dit jaar hoog in de lijstjes zal staan!”

Horeca trend 2016:

“In ieder geval alles behalve ‘Berlijns’ of ‘nieuw ruig’.” Wij hebben dan ook zo’n donkerbruin vermoeden dat de nieuwe zaak van Reinout volledig ‘trendy’ zal worden!

Tijd om het estafette-stokje over te dragen. Ook voor jou Reinout. Dus, wie is de gelukkige die binnenkort aan onze Chef’s Table moet aanschuiven om de beste tips over onze stad te delen?

“Ik denk dat de jongens van Brouwerij Troost wel een goed verhaal kunnen vertellen!”

>>> Benieuwd naar die signature van Reinout? Ga dan eens snel een kijkje nemen bij een van zijn zaken. Café Vrijdag bijvoorbeeld. 

>>> Maar natuurlijk hebben wij ook alvast de in’s & out’s van Weesper onder elkaar gezet!