Uitgelicht standaard

Rue de Sèvres op de Jan van Galenstraat is inmiddels onmisbaar in BoLo. Voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of een late afternoon borrel, iedereen in West weet dit leuke Franse lunchtentje goed te vinden. Ik schreef er al eerder over: op een goede zomerdag aan een tafeltje in de zon op de stoep met een verse jus en een croissant waan je je zelfs echt even midden in Parijs. Het enige nadeel van dit soort leuke zaakjes is dat ze altijd zo vroeg sluiten. Ook twee vaste gasten vonden dit jammer en stelden de dames van Rue het volgende voor: overdag de broodjes en hapjes van Rue de Sèvres, ’s avonds een podium voor chefs die hun kookkunsten laten zien en proeven aan buurtbewoners. En zo geschiedde. Chef’s Podium opende eind vorig jaar haar deuren.

Chef's Podium 5
En wat mogen we daar blij mee zijn! De regels zijn simpel: iedere week een krat verse seizoensproducten, waarmee van donderdag tot en met zaterdag iedere dag een andere chef een driegangen menu bereidt, inclusief bijpassende wijnen. Als gast weet je dus wel wat de producten zijn waarmee gekookt wordt, maar wat er uiteindelijk op je bord ligt is één grote verrassing. Leuk! De producten waren in ons geval bloedsinaasappel, krab en winterpostelein. De chef komt persoonlijk aan je tafel vertellen wat hij in de keuken voor je aan het maken is. En voor ons was dat een salade van postelein met peer en blauwe kaas, een heerlijk stukje verse vis met een saus van krab en een stamppotje van postelein en linzen. Het desert wordt gemaakt door de dames van Rue.

Chef's Podium 2

Het leuke aan dit concept is dat freelance chef’s letterlijk een podium krijgen om hun creativiteit en kookkunsten te laten zien aan een publiek. Je krijgt zeker geen standaard gerechtjes voorgeschoteld, alle chefs hebben immers ook een andere stijl van koken. En helemaal leuk is natuurlijk dat al dit lekkers ook nog eens meer dan vriendelijk voor je portemonnee is: een driegangenmenu kost 20 euro, de bijpassende wijnen drink je al voor 2,50 per glas of 20 euro per fles. Want natuurlijk niet alleen de locatie, maar ook de huurprijs wordt dus gedeeld door twee uitbaters. De deeleconomie ten voete uit. En ik vind het natuurlijk geweldig dat dit soort initiatieven als eerste in Bos en Lommer onstaan. Ik hoop dat er nog veel ondernemers in de stad volgen. Want wat mij betreft verdient ieder stadsdeel zijn Chef’s Podium!

Chef’s Podium
Jan van Galenstraat 92H
De chef’s zitten vaak snel vol, dus reserveren is een must! Dit kan via 06-34576243 of Facebook.

Fotocredits: Chef’s Podium