Chiapas Taco Cartel Amsterdam

De ene peper is de ander niet. Dat moge duidelijk zijn na een bezoekje aan Chiapas – Taco Cartel. Voor intimi ook wel bekend als ‘gewoon’ Taco Cartel. Chiapas (‘Tjappas’) schijnt namelijk nogal een uitdaging te zijn om correct uit te spreken. Maar dat doet allemaal niets af van dit sympathieke eat-in en take-out zaakje op de Van Woustraat.

Maar goed: hier hebben we van eigenaar Yaron even een kleine update gekregen over een van de belangrijkste ingrediënten van deze keuken. Pepers. Ooit geweten dat je pepers net als thee, koffie of wijn kunt proeven? Nou ja, misschien wel verwerkt in eten, omdat ze nogal ahum heet zijn… Maar dat ze dus wel allemaal hun eigen stijl, geur, hitte en smaak hebben? Van bijna bloemerig tot aan dierlijk, leerachtig. En die smaken vind je dus allemaal terug bij Taco Cartel, dankzij de voorraden gedroogde pepers die ze laten invliegen.

De stad kent nog maar weinig goede Mexicaanse restaurants (mocht iemand het hier niet mee eens zijn: do tip us!!), en het werd hoog tijd dat er eens wat tropisch tegengeluid kwam ten opzichte van al die burger-, kippen- en salade outlets. Mexicaans it is dus. Zonder de sombreros, en zonder de mariachiband (dat laatste vinden we wel jammer eigenlijk…). Maar mét het beste Mexicaanse streetfood uit ‘Chiapas’, de provincie ten zuidwesten van Mexico. Onze favoriet? Al Pastor. Een taco met mals varkensvlees, guacamole van appel, zuur en salsa verde. Te verkrijgen op een bloemtortilla, maar als je het lief vraagt dan kun je ook een corntortilla krijgen. Die laatste is een stukje authentieker, maar schijnt voor sommige Amsterdammers wat te droog te zijn. Vinden wij onzin, want de vulling zelf is smeuïg en smaakvol genoeg!

En het allerbeste nieuws? Het is zondag en die dag schreeuwt om comfort food. Dus spring op je fiets, sjees naar de Van Wou of laat die lieve jongens en meisjes van Deliveroo, Uber Eats of Foodora gewoon een rondje langs je huis fietsen. Easy does it!

>>> Gelukkig zijn er in Amsterdam nog volop andere zaken die authentiek eten maken dat niet perse Hollandse pot is. Check gewoon onze internationale Tip 10!

Chiapas Taco Cartel

Van Woustraat 29h

Chiapas Taco Cartel Amsterdam

Chiapas Taco Cartel Amsterdam