Coffee Shots Amsterdam koffie

Je zult maar op een dag wakker worden en ontdekken dat je vier koffieapparaten in je huis hebt staan. En dan bedoel ik niet de simpele Nespresso of het Senseoapparaat, maar echt ‘the serious shit’. Dan mag je zeggen dat je een passie hebt voor koffie. En wat is dan het meest logische om te doen? Juist, je passie delen. In eerste instantie door een app uit te brengen waarin thuisbarista’s zichzelf en hun koffiekunsten kenbaar kunnen maken aan het brede publiek. En als dat allemaal niet genoeg is? Dan begin je gewoon eigen zaak.

En dat is precies wat Arnoud en Corine is overkomen. Zij zijn de trotse eigenaren van Coffee Shots, de nieuwe koffiesensatie in de Spaarndammerstraat. Een aanwinst voor en door de buurt (want mede ook dankzij mensen uit de buurt ingericht en opgebouwd), ik kan niet anders zeggen. Bij Coffee Shots krijg je (h)eerlijke koffie geserveerd uit het futuristische Mavam-apparaat (ingebouwd in de counter, zodat je elkaar gewoon aan kunt blijven kijken). Gemaakt van bonen die de eigenaren zélf uitkiezen en branden in hun branderij op het Hemterrein. En omdat ze de lijnen zo kort mogelijk houden gaat 2% van de koffieomzet linea recta terug naar de koffieboeren. Geef toe, hoe (h)eerlijk is dat? Socialer ga je het bijna niet krijgen.

Coffee Shots Amsterdam

Eigenaar Arnoud heeft bovendien nog een passie: plaatjes draaien. En ook die deelt hij graag – hoe sociaal – met anderen. Dus staat er achterin de zaak, naast de ‘shop’ (je kunt bij coffee shots ook al je koffie-zet-attributen vinden, van apparaat tot boon), een draaitafel. Met 12-inch platen, die ook nog eens allemaal te koop zijn. Dus hey mister DJ: kom maar op!

En alsof het allemaal nog niet genoeg is, biedt Coffee Shots nog meer! Een simpele lunchkaart, én de meest gezonde en verfrissende dranken. Zoals bijvoorbeeld de signature drink van barista Hugo uit Guatamala: een ice tea van hibiscusbloem, verse ananas, honing (ook uit Guatamala), gember en vanille. Of de Cascara Sparkling Caffeinated Mix-drink, op basis van alcoholvrij Kölsch bier. Ook nog eens vegan, gluten- en lactosevrij, én low calorie.

Laat die zomer maar komen… En anders gewoon dat coffee shot!

>>> Ligt de Spaarndammerstraat een beetje uit de buurt voor je? Dan hebben wij nog wel wat lekkere coffeespots in de stad voor je.

Coffee Shots

Spaarndammerstraat 34

PS: Coffee Shots heeft daarnaast ook nog een eigen kiosk. En dus ook die app vol met thuisbarista’s. Verandering van koffiespot doet drinken, zeg maar!

Coffee Shots Amsterdam koffie

Coffee Shots Amsterdam cocktail

Coffee Shots Amsterdam cocktail