Uitgelicht standaard

Iedere wijk heeft wel zijn smulstraatjes. Van die straatjes die met mooi weer afgeladen vol zitten dankzij de terrasjes waar je over struikelt. In de Pijp zijn er meerdere – de Frans Halsstraat is een persoonlijke favoriet van mij, als je de allerergste drukte wilt mijden. Maar er is geen straat zo populair als de Eerste van der Helststraat. Zo kon het dan ook niet anders dan dat de terrassen afgeladen vol zaten tijdens die eerste lentedag in maart.

Een van de betere adresjes in deze straat is Cottoncake. Niet om te dineren, het is namelijk een a-typische koffie/lunchzaak. A-typisch, omdat zij waarschijnlijk een van de eersten waren die het concept shop-in-horeca waren. Inclusief een assortiment – zowel op eet- als op shopgebied – waarvan het water je in de mond loopt. Zo kan het dus voorkomen dat je, wachtend op je cappuccino, yoghurt met muesli of broodje, net even dat shirtje op de kop tikt waar je al jaren naar op zoek was.

CottoncakeCottoncake dus. Voor de zonliefhebbers maar een beperkt terrasje, maar het is zeker de moeite waard om hier eens een bezoekje te brengen. Al was het maar omdat het in deze na-winterse maar toch Siberisch koude dagen ook prima toeven is binnen.

Cottoncake
Eerste van der helststraat 76 hs
T. 020 789 5838