Bar De Bajes Amsterdam

Op zoek naar een mooie plek voor het Amsterdamse Gajes?? Welkom bij De Bajes! We zijn in Amsterdam een nieuwe spot rijker, in het voormalige bankgebouw van de Amsterdamse Bank aan het Rembrandtplein (beter bekend als The Bank) dus. Wat het bijzondere is aan dit etablissement? De kunst die hier voor het oprapen ligt. De kunst van street art om precies te zijn.

Want natuurlijk hebben ze in De Bajes eten en drinken. Maar wij waren vooral onder de indruk van de zaak zelf. Deze is verdeeld in drie zones (hangen op de banken, borrelen op hoogte aan de tafels, of bij flikkerend kaarslicht aan tafel), maar heeft vooral één eye-catcher. Correctie: overal eye-catchers. Bestaande uit street art. Stoere en tegelijkertijd briljant mooie straatkunst. Bij deze ‘bar & bikkesement’ staan de meer dan levensgrote muren namelijk bol van werken van onder meer The London Police, D*Face, Ben Eine en Laser 3.14. Onze favoriet: de Weimaraner, huishond van Bajes Baas Sven en ook in levende lijve vast meubilair van deze nieuwe zaak.

Bar De Bajes Amsterdam

Bar De Bajes Amsterdam

Naast het feit dat De Bajes dus één groot museum of modern arts is, hebben ze nog meer. Ontbijt dat geserveerd wordt tot een uurtje of 5 ’s middags (de eerder genoemde eigenaar Sven is bekend met moeite hebben met opstarten…), uiteraard een lunch- (van die briochebol met ‘candied bacon & grove worst van Brandt & Levie’ werden wij uitermate vrolijk) en dinerkaart, en bovenal een bar. Inclusief een overschot aan cocktails en personalized Bajesbier met daarop de kunstwerken van de wand.

Wanneer wij naar De Bajes willen? Dat kan dus eigenlijk anytime, als je behoefte hebt aan een arty-farty zaak ‘met ballen’. En het beste nieuws: je hebt er niet eens een strafblad voor nodig.

>>> Meer horen over De Bajes? Tijdens de uitzending van Amsterdam FM belden wij met Bajes Baas Sven!

De Bajes

Rembrandtplein / Utrechtsestraat 11

Bar De Bajes Amsterdam

Bar De Bajes Amsterdam

Bar De Bajes Amsterdam

Bar De Bajes Amsterdam