De Bieb is een typische buurtkroeg anno 2016 in Amsterdam. Waar je vroeger bij het woord buurtcafé toch vooral dacht aan een bruin gedateerd etablissement met geblokte tafelkleedjes en een sateetje pinda op het menu drinken we ons buurtbiertje tegenwoordig toch op een stuk leukere plekken. In de Pijp bij de Bieb bijvoorbeeld.

de bieb 4

En hoewel de naam misschien anders doet vermoeden draait het hier niet alleen maar om boeken, maar om gezelligheid. Voor jong en oud. En lekker eten en drinken. Want dat kun je hier dus ook. Zo belandden wij op een maandagavond, lange werkdag gehad, met honger bij de Bieb. En daar kregen we geen spijt van. We aten een gigantisch plateau met tacochips, zure room, jalapenos guacamole en tomatensalsa. Een heerlijk warm gerecht voor bij de borrel, waar je al behoorlijk vol van gaat zitten. We aten daarnaast nog een soepje met pompoen met een lekker pitje en een flammkuchen. En vooruit, omdat we nog trek hadden een chocoladetaartje toe met gevaarlijk lekker ijs van salted caramel. En ook leuk om te zien: op een doodnormale maandagavond was het dus gewoon gezellig druk. Borrelende vrienden, etende stelletjes, buurtgenoten die na een avondwandeling alleen een kopje koffie komen drinken, precies waar een buurtcafé voor bedoeld is.

de bieb 3

De Bieb is dus typisch zo’n voorbeeld van hoe de buurtkroeg zich langzaam aan het doorontwikkelen is. Een mooie open ruimte, voor kinderen, studenten, werkenden, ouderen, iedereen kan hier een plekje vinden. Al is het met een boek voor de openhaard of met een biertje tijdens de pubquiz, iedereen is hier welkom. En als dat ook allemaal nog kan met lekker eten en drinken, dan heb je de buurtkroeg 2.0 te pakken. Well done, de Bieb!

De Bieb
Saenredamstraat 32

>>> Nog op zoek naar een stamkroeg? In de buurt of uit de buurt, doe inspiratie op bij onze Tip 10 – stamkroegen!

de bieb 7