Op dit mooie plekje aan het water op de Jacob van Lennepkade zat jarenlang café Fijnhout. Niks mis mee, prima eten en drinken en vooral de locatie deed het hem natuurlijk. Denk zomer, mooi plekje op het terras, langsvarende bootjes, net vakantie. Maar toch sprong Fijnhout er niet uit. Een beetje het brave jongetje van de klas, zeg maar. Misschien wel een klassieker die zijn beste tijd had gehad. Je moet ook wel van goede huize komen wil je tegenwoordig bijbenen met al het nieuwe hippe horecageweld in de buurt met als nieuwste klapper De Hallen.

En toen kwam daar Café Lennep. De naam spreekt voor zich. Een fijne kaart, lekkere wijn, mooie knusse binnentuin en, een superterras aan het water! Bootjes kunnen er natuurlijk aanleggen (je wordt zelfs bediend tot in je boot!) en genieten van het eten. Doe dit ook vooral en bestel dan het ‘plankje Lennep’. Ze mogen dan vooral hun kippetje in de etalage zetten, maar dit plankje met goeie worst, verse kaasjes, olijven, gegrillde groenten en steengoed brood was toch echt onbetwist de winnaar van de avond.

foto 3 (2)

Een goede locatie is dus zeker niet alles. Wat Fijnhout jarenlang probeerde op deze toplocatie is Café Lennep binnen een maand na opening al gelukt. Wat er dan zo bijzonder is aan Lennep? Eigenlijk niet zo veel. Biertjes, burgers, kippetjes van ’t spit, we kennen de succesnummers inmiddels allemaal. Maar Lennep geeft net dat beetje extra power. Ze hebben gewoon zin om hier iets moois neer te zetten en dat merk je. Dus als die mooie nazomer nog even doorzet, op de kade bij Lennep is je place to be!

Café Lennep
Jacob van Lennepkade 334

foto 5 (1)foto 2 (2)