Niven Kunz Amsterdam Catch52

Soms is het leven gewoon hartstikke leuk. Bijvoorbeeld wanneer je bij de lucky few hoort die deze week gefêteerd worden in het pop-up restaurant van Niven Kunz. Helemaal wanneer je zijn vorige pop-up sessie in samenwerking met het Vlaamsch Broodhuys net was misgelopen. Voor de leken onder ons: Niven is misschien wel hét toptalent van de culinaire sector der Lage Landen. En niet omdat ‘ie veel met groente kookt (net als groenteheld Chris Naylor), of omdat ‘ie lang genoeg in de keuken van De Librije heeft rondgehobbeld om de kunst van mooi eten af te kijken, of omdat ‘ie voor zijn dertigste (!!) al een eerste Michelinster bij elkaar had gekookt en dus gewoon talent heeft, of omdat ‘ie leuke hippe gympies en loshangende bretels onder zijn buis aanheeft, of … en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eten bij Niven is vooral een feestje. Omdat je geweldige kunstwerkjes, of liever gezegd Kunzwerkjes, op je bord krijgt. Niven kookt met een grote letter K. En dat zijn zwarte brigade ook nog eens buitengewoon professioneel en goed is, zelfs op een voor hen vreemde locatie, da’s ook wel zo fijn. Een beetje ‘gewoon zoals het heurt’. En in dit geval was het al helemaal een feestje omdat wij niet naar Rijswijk hoefden af te reizen, naar zijn eigen restaurant. Maar omdat we ‘gewoon’ op de fiets konden naar People’s Place, de ‘bedrijfskantine’ van Tommy Hilfiger.

Maar na tien gerechten en een lijst aan ingrediënten later, ben ik overtuigd. Binnenkort maar eens een retourtje Amsterdam – Rijswijk om nog een keertje te proeven wat Niven ook daar voor elkaar krijgt met de mooiste producten uit het Groene Hart en het Westland.

En in de tussentijd laat ik de gerechten van maandagavond nog even de revue passeren. Kom maar door…

Restaurant Niven

Delftweg 58a, Rijswijk

E. info@restaurantniven.nl

PS: Als je geluk hebt, hebben ze misschien vanavond of morgenavond nog een plekje over. Stuur eens een tweet naar @NivenKunz en wie weet heb je geluk. Vragen kan altijd!

2157111014139864