Ondertussen op de redactie van Catch52.nl… blikken we dit jaar iedere maand ook gewoon eens terug op onze belevenissen. En dat allemaal onder het mom ‘wat ons aan jullie opviel’. Van nieuwigheden tot golden oldies, en bovendien doen we zo af en toe ook nog eens een poging om ‘the bigger picture’ samen te vatten. Al was het maar voor onszelf.

Wat ons deze maand opviel? We vroegen het aan Roos.

De ontdekking van maart 2016?

Dé ontdekking van de maand maart? Vis! We hebben de afgelopen maanden onze tanden massaal in lekker vlees gezet, bijvoorbeeld bij The Roastroom, Graceland en The Uptown Meatclub, en ook groente had een hoofdrol bij Roomservice at Olof’s, maar nu is het tijd voor vis. Ik at de afgelopen maand echt heerlijk bij viscafé de Gouden Hoek. Ze gaan daar slim met vis om: je eet de bijvangst, dus je hebt daar geen standaard visjes op je bord liggen. Daarnaast komt alle vis uit de Noordzee (dus lekker duurzaam) én is alles even lekker. En op visgebied staat ons nog veel meer te wachten de komende tijd. Binnenkort opent Pesca, het eerste vistheater van de stad. En hebben we ‘van horen zeggen’ dat er in Oost ook een ‘catch of the day’ gaat komen. Ik ben benieuwd!

gouden hoek amsterdam

Wat deze maand verder nog op viel?

De Indonesiche keuken! Jarenlang was dit toch een beetje het ondergeschoven kindje van de Aziatische keuken en aten we allemaal liever Thais, Chinees of Japans. Het gat tussen toko en duur Indonesisch eten op niveau was dan ook enorm groot. Hoe leuk is het dat er nu ondernemers opstaan die de Indonesische keuken weer in het zonnetje zetten? Zo opent binnenkort Soto & Saté, staat de hele Zuidas inmiddels ook al in de kroepoek te graaien tijdens de ma/di/wo/do- én vrij-mi-bo bij ’t Advocaatje, ben ik héél erg benieuwd naar Rons Gastrobar Indonesia, en niet te vergeten: ook Casper Reinders gaat zich binnenkort aan de Indonesische keuken wagen hebben we gehoord. Ik heb een Indische stief- en schoonfamilie en de liefde voor Indonesisch eten zit vrij diep. Dus ik word hier heel blij van!Advocaatje Amsterdam spekkoek

Maart roert zijn staart…

We hebben weer zin in de lente! Hoewel het in maart nog enorm koud kan zijn, hebben we ook weer kunnen genieten van het eerste lentezonnetje. Bij voorkeur natuurlijk op één van onze favoriete voorjaarsterrassen. En dan het liefste met een lekker drankje in je hand natuurlijk…

De dranktrend voor het voorjaar?

Bij de start van de lente hebben we ook weer zin in lekkere lente- en zomerdrankjes. Heerlijk is het nog altijd om een lekker koud witbiertje op het terras te drinken, maar er is dit jaar nog zo veel meer. De afgelopen jaren dronken we massaal Gin & Tonic, en dus wordt er ook massaal geëxperimenteerd met dit drankje. Zo bracht Jonnie Boer vorig jaar al zijn eigen GastroGin op de markt en hebben wij deze inmiddels goedgekeurd. En dronken we bij de opening van Brasserie OCCO in The Dylan VirGIN: een alcoholvrije gin. En ja, dat is dus hartstikke lekker! Ook zou dit voorjaar vermouth wel eens een nieuwe trend kunnen worden. We zien het steeds meer: Roomservice at Olof’s heeft zijn eigen vermuteria met als signature drink de Red Olave Vermouth. Een glas vermouth met Amsterdams spuitwater en een beetje sinaasappel. Super simpel, en als je van vermouth houdt heerlijk.

Geen maart zonder…

Zon, terras, witbier en lentekriebels!

Elke maand stellen wij vijf vragen aan een van de dames en heren uit het team van Catch52.nl. Heb jij een vraag die je altijd al hebt willen stellen, of wil jij voor komende maand een tip over een specifiek onderwerp? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook!