Uitgelicht standaard

Ik moet iets bekennen. Hoewel ik weet dat veelvuldig Groupon gebruik niet goed is voor de plaatselijke Horeca, zat ik toch met een geprint bonnetje in mijn knuisje op mijn lieftallige echtgenote te wachten. Goedkope Romantiek in restaurant de Ondeugd.

Nu ben ik niet de enige die iets moest bekennen. Alle omringende tafeltjes bleken Grouponesque te daten. Het oudere echtpaar met lekkere wandelschoenen, het mooie jonge stel tegenover ons, de gezellige veertigjarige dames die hardop vertelden dat hun opwaaiende zomerjurken hun iets uitgedijde dijen zo mooi verbloemden, allemaal… allemaal betaalden zij met de gevreesde Groupon voucher.

Nou belooft dat meestal niet veel goeds. In een door de Groupies overspoelt restaurant raakt de liefde van de kok voor de 20.000ste bereiding van hetzelfde menu vaak uitgeblust, is de bediening merendeels geagiteerd, en kijkt de eigenaar in veel gevallen een beetje bozig omdat hij verlies op je maakt.

Zo niet bij de Ondeugd. Vriendelijke bedrijfsleider aan de bar, hartelijk lachende bediening, en gewoon prima eten! Een mooie ravioli vooraf. Daarna keuze voor vis, vlees danwel vega. Ik koos een prima Saltimboca met lekkere vulling, uitstekende aardappelsalade en de smakelijke mosterdsaus was nauwelijks nodig. Zoet Pecantaartje met hangop na en het bollende buikje was weer naar tevredenheid gevuld.

Ik wens De Ondeugd echt een Grouponloze toekomst toe!

De Ondeugd
Ferdinand Bolstraat 13 – 15
1072 LA Amsterdam
tel: 020 – 672 06 51