Uitgelicht standaard

Iedereen zal het volgende scenario wel herkennen (dat hoop ik tenminste voor je): rozig van een zondagmiddag borrel met vrienden in de stralende zon, op weg fietsend naar huis spontaan besluiten de boodschappen te laten voor wat ze zijn en in plaats daarvan één van de onweerstaanbare terrasjes in de Jordaan opzoeken voor een gezellig etentje met je lief.

 

Het gebeurde mij afgelopen zondag. Het geniale plan kwam van mijn vrouw, ik was in gedachte al aan het bedenken hoe ik het diner zal gaan bereiden (toevallig was dat deze dag het opwarmen van een pannetje soep) toen zij over haar schouder riep, terwijl we door de Haarlemmerstraat fietste; we hoeven niet te koken, ik trakteer op een etentje! En zo geschiedde…

 

We fietsten door de straatjes van de Jordaan, op zoek naar een tafeltje voor twee op het terras. Door de warme avondzon waren de straatjes broeierig en gezellig met overal geroezemoes van gesprekjes die plaatsvinden aan de vele tafeltjes op straat. We hadden trek in Italiaans en gingen dus vrij gericht op zoek. Uiteindelijk kwamen we uit bij La Perla in de Tweede Tuindwarsstraat. En restaurantje dat we al een hele tijd wilden bezoeken. Het zit op een gezellig hoekje met daar tegenover de zaak waar de pizza’s daadwerkelijk gebakken worden in een prachtige steenoven die trots midden in de zaak staat.

foto(3) foto(4) foto(5) foto(8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals gezegd is het een warme avond dus we kiezen voor een licht diner. We delen een heerlijke bruschette vooraf en kiezen daarna voor de pizza porchetta di Ariccia, onder andere met geroosterd buikspek en buffelmozzarella en de pizza prosciutto san daniele met, inderdaad, san daniele ham, parmigiano en wederom mozzarella. Deze mozzarella verdient overigens een aparte vermelding. Deze wordt twee keer per week rechtstreeks vanuit Zuid-Italië aangeleverd. De mozzarella wordt op kleinschalige wijze geproduceerd. Dit past in het beleid om enkel met regionale en non-industriële producten te werken. Prima dus!

Na het eten en enkele glaasjes wijn rekenen wij zeer tevreden af en fietsen wij, gelukkig om Amsterdammers te zijn, onder begeleiding van de laatste zonnestralen naar huis.

 

 

La Perla
Tweede Tuindwarsstraat 14
www.pizzaperla.nl