Uitgelicht standaard

We zijn weer terug van weggeweest. Koninginnedag heeft kennelijk ook bij ons zijn tol geeist: laten we zeggen dat we onszelf prima vermaakt hebben in de oranje gekleurde stad. Vanaf vandaag is het dus weer back to business, want het ontdekken van de culinaire kant van Amsterdam laat niet op zich wachten. Zeker niet nu het weekend weer voor de deur staat.

De discussie over onze Hollandse smeltkroes van culturen blijft de politiek flink bezighouden. Mij ook, maar dan vooral vanwege de culinaire verrijking van onze eetgewoontes dat daar automatisch op volgt. Maar hoewel wereldsteden als New York heel duidelijk zijn opgedeeld in verschillende eetculturen (naast het bekende Chinatown en Little Italy zijn er zelfs complete sushi- en Koreaanse straten), is dat nog niet het geval bij ons.
Het goede nieuws is nu dat je van nu af aan niet meer de stad door te cruisen, op zoek naar jouw geliefde stukje Azië of Amerika. Door een zoektocht op Google kwam ik afgelopen week namelijk uit bij ‘Dish Global Kitchen‘ aan de Overtoom a.k.a. de wereldkeuken op een paar vierkante meter.

Deze zaak zit op de hoek van de Gerard Brandtstraat, in een klein, smal hoekpandje. Voorin wordt Dish gedomineerd door een grote bar, volgestouwd met cake en baksels. Achterin meer ruimte voor tafeltjes, al blijft het een beetje proppen.

Op de menukaart volop keus, en daar zien we ook vooral het ‘globale’ karakter van Dish terugkomen. De kaart zelf is namelijk opgedeeld in werelddelen. Er is dus keuze uit hummus of lamsballetjes uit Afrika, meatloaf uit Amerika, pekingeend of kokoschampignons uit Azie, geitenkaas of salami uit Europa, of makreelmousse en de 4-layered sandwhich uit Oceanie. Maar Dish heeft nog veel meer. Want naast de biologische bammers is er namelijk ook nog taart, soep, quiche en salade. Wij aten hier de hummus- en de Pekingeend variant, en die vielen zeer goed in de smaak. Dit gecombineerd met een vers gecentrifugeerde vitaminebom. Wat ons betreft een geslaagde ervaring.

Je hoeft overigens niet perse bij Global Kitchen zelf te lunchen; ze pakken het ook graag voor je in. Ideaal voor een picknick in het Vondelpark, op een zomerse dag.

Dish Global Kitchen
www.dishglobalkitchen.nl