Uitgelicht standaard

We zijn hier al vaker geweest en een tijd terug schreef ik ook al een stukje over de lunch, nu schoven we aan voor diner. Het was een koude avond, de Utrechtsestraat lag er verlaten bij. Ook veel restaurants in de straat hadden het rustig, het was immers een ‘gewone’ dinsdagavond in december en ook nog eens vlak voor de kerst dus wellicht dat men de hand stevig op de knip houdt voor het shopping geweld dat komen gaat. Maar ik had die gedachte nog niet eens helemaal in mijn hoofd geformuleerd, of ik moest ‘m al weer deels intrekken. Ik was namelijk bij mijn eindbestemming aangekomen en daar knalde de zaak zowat uit z’n voegen. Ramen beslagen, rennende bediening en alle tafels bezet. Gelukkig hadden we voor de zekerheid gereserveerd, anders hadden we waarschijnlijk ons heil elders moeten zoeken.

foto 1 foto 2bar_moustache_amsterdam_utrechtsestraat

 

 

 

 

 

 

Ondanks de drukte werden we direct opgemerkt en warm ontvangen door éen van de dames die ons naar de tafel bracht. We zaten boven, tussen twee wat grotere gezelschappen expats in. Drankjes werden direct opgenomen en vlot gebracht (we dronken een heerlijke, licht gekoelde Pinot Noir), ook kwamen er wat mooie olijven en brood met olie op tafel. So far so good!

Ik had nogal wat te bespreken met mijn tafelgenoten dus we moesten de serveerster tot drie keer aan toe vragen later terug te komen om de bestelling op te nemen. Liever dat natuurlijk dan dat je iemand drie keer moet vragen of je iets mag bestellen… Uiteindelijk was de keuze gemaakt, we kozen voor de Kalfszwezerik met doperwtenpuree en een soep van gele pomodori met wilde zalm. Zag er mooi uit en was meer dan prima. Als hoofd krokant gebakken octopus met aardappel en tijm (staat op de kaart als voor maar kan voor de kleine eter ook door als hoofd) en dungesneden biefstuk van de grill met knoflook en peterselie. Er werd niet gevraagd hoe we de biefstuk willen hebben dus uit nieuwsgierigheid hield ik mijn mond, afwachtend hoe deze op mijn bord zou komen. Zoals gezegd ging het om dungesneden plakjes maar het lukte toch om deze prachtig rood te serveren, mals, goed op smaak, gewoon erg lekker. De octopus was prima, verder weinig over te melden. We sluiten af met een kaasplateau, geserveerd met vijgen.

foto 3 foto 4 foto 5

 

 

 

 

 

 

De service bleef de gehele avond, ondanks de drukte, erg goed. Ook al zaten we boven, we werden niet vergeten. Iets wat je wel vaker ziet als je een zaak met split level/vide hebt. Dus voor de bediening zeker een pluim, terwijl ik een jaartje geleden nog even vreesde dat Moustache aan haar eigen succes ten onder zou gaan toen we juist bijzonder slecht werden geholpen. Nu was het dus dik in orde!

Ten slotte de prijzen, ook die zijn schappelijk. De genoemde fles Pino Noir kost 29,50, de hoofdgerechten rond de 22,50 euro. Fijne prijs/kwaliteit dus.

Zoals je kunt lezen was ik blij verrast en dik tevreden, gelukkig kan een zaak dus trendy, gezellig, goed en ook nog betaalbaar tegelijkertijd zijn.

Bar Moustache
Utrechtsestraat 141
www.barmoustache.nl