East57 oesters Amsterdam Catch52

Voor mij is Oost eigenlijk echt een beetje het Verre Oosten. Ik kom er niet vaak, en als ik er kom is het rond de Plantage-/Oosterparkbuurt. Alles voorbij het Oosterpark is eigenlijk een beetje een blinde vlek. Super zonde, want er is genoeg leuks te beleven. Zoals East57. We kwamen op het idee om hier eens een bezoekje te brengen vanwege onze oestermaand (al gezien?), bij East57 hebben ze namelijk iedere eerste vrijdag van de maand Happy Oyster Hour. Oesters voor €1,00 natuurlijk gecombineerd met wijn of bubbels.

En East57 is best een bijzondere plek. Eigenlijk vier zaken in één. Een restaurant, wijnbar, deli en koffiebar. In ons geval draaide het dus om de wijnbar en die oesters. En we werden die avond meerdere keren verrast. Zo gingen we op een vrijdag al vroeg richting het Oosten en kwamen een nagenoeg leeg restaurant binnen. Jammer, dachten we. Tot we de trap op liepen naar de wijnbar – waar het oesterfestijn plaatsvindt – die was namelijk tjokvol. Buurtbewoners, gasten uit het naastgelegen hotel, studenten, borrelende vrienden, wat een gezellige drukte! Ook werden we aangenaam verrast door de ontzettend uitgebreide wijnkaart. Je hebt maar liefst keuze uit bijna 100 wijnen en de kaart zelf is zo waar nog informatief ook. Zo wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de regio’s, druivensoorten en smaken. Super handig voor degenen die wat minder verstand hebben van wijn. Het personeel geeft je trouwens ook graag advies over welke wijnen lekker bij je oesters (of andere bar bites!) passen.

Fruits de mer

En zo zaten wij op vrijdagavond opeens aan prima oesters (fines de claire), heerlijke wijn, en een gigantisch plateau fruits de mer. Wát een goede start van het weekend! Toch maar eens vaker richting dat Verre Oosten fietsen…

East57
Eerste Ringdijkstraat 2

Happy Oyster Hour is iedere eerste vrijdag van de maand van 17.30 tot 19.00 uur, in de wijnbar van East57. De volgende Happy Oyster Hour is vrijdag 6 november. 

Oesters en wijn East57