Uitgelicht standaard

Mijn buurtje wordt steeds leuker. Aan de ene kant hebben we de Haarlemmerstraat, al jaren een van de leukste straten van de stad, op kruipafstand het nieuwe IJdock met het geweldige MOS Amsterdam en aan de andere kant het Westergasterrein waar recent een aantal mooie nieuwe zaken geopend zoals wijnbar Wester Wijnfabriek, Brouwerij Troost Westergas en Hotel Gustafson. Maar er komt nog meer en de nieuwste aanwinst is dinner shop DIS!

Lasagne

Lasagne

Vandaag opent deze traiteur haar deuren aan het Haarlemmerplein. En mede dankzij de reusachtige raampartij is deze zaak nu al de eyecatcher van het plein te noemen. Maar ook het interieur mag er wezen: denk fris wit in combinatie met veel hout, koperen buizen en oker kleurige tegels. Want eerlijk is eerlijk: al komen we voor het eten, het oog wil natuurlijk ook wat.

Maar niet alleen vanwege het uiterlijke vertoon ben ik blij met deze nieuwe zaak in mijn buurtje. Want hoe fijn is het als je uit je werk komt en je op steenworp afstand een heerlijke verse maaltijd kunt halen. Geen boodschappen meer doen na een lange dag, niet meer hoeven te verzinnen wat je nu weer gaat eten, laat staan de maaltijd zelf nog bereiden als je thuis komt. Gemak dient de mens: we willen ook eens snel aan tafel kunnen en dan kom je al snel uit bij take away. En hierin biedt DIS vanaf nu dus uitkomst. De avond begint van nu af aan met een korte pitstop bij de prachtige zaak van Victor, om vervolgens binnen no-time weer op je fiets te springen met een lekkere maaltijd.

Rollade

Rollade

Wat kun je food-technisch verwachten? Mooi eerlijk eten. Zonder opsmuk. Denk gegrilde kippetjes, Iberische rollade met hete bliksem, gehaktbal met gratin, rode kool en appel, cassoulet lam & geitenbok, gevulde portabello, verse soepen, maaltijdsalades die à la minute voor je worden samengesteld, heerlijke broodjes, on the spot geperste sappen en zo kunnen we nog even doorgaan. Naast het uitgebreide assortiment eten is er bij DIS een ruime keuze aan gekoelde wijnen en speciaal biertjes.  En trust me, de prijs kwaliteit verhouding is hier dik in orde. Oftewel: eat your heart out. Eat DIS!

DIS

Haarlemmerplein 35-39

PS: dan nog een tip voor 2016: De zomer is voor dit jaar op zijn einde maar als het voorjaar weer aanbreekt is DIS ook de moeite waard. Om twee woorden: zelfgevulde picknickmand. Pak een mand van de counter, gooi hem vol met de lekkerste kaasjes, worst, à la minute gesneden ham wat stokbrood en een koud flesje wijn of wat biertjes naar eigen keuze, en haast je naar park of boot voor een smakelijk picknickfestijn. En tot het zover is picknicken we gewoon lekker thuis met deze lekkernijen