De hamburger. Een guilty pleasure van de bovenste plank. Of misschien wel momenteel een van de meest out in the open pleasures. Want niets voor niets was het dit object of desire dat binnen no-time de handjes op elkaar kreeg bij het samenstellen van onze Tip 10-lijst. En kijken we naar de menukaarten van menig Amsterdamse eettent, dan kun je gewoon ook niets anders concluderen dan dat de burger rete-hip is. En misschien gewoon wel eigenlijk terug van nooit weggeweest. In de laatste plaats omdat ‘de groten der culinaire aarden’ zich sinds vorig jaar ook gewoon openlijk bekommeren om deze lekkernij. En ja dan weet je het wel. Dan ben je als oh zo simpel hapje gewoon hot en happening.

foto 1

Gelukkig maar. Want ja, ook ik zet graag mijn tanden in een burgertje. En dus kon er eigenlijk maar een zaak bovenaan mijn verlanglijst staan. De Thrill Grill. Van topchef Robert K. himself. Niet dat mijnheer hier dagelijks de burgertjes omflipt, want let’s be honest, dan ga je misschien wel een beetje boel over de top. Maar hij heeft er in ieder geval een mening over gehad. En dat proef je terug bij deze ‘niet meer zo pop-up want inmiddels ietwat vaster honk in de Negen Straatjes’. Hoewel je bij de naam Kranenborg misschien denkt aan gesteven tafellinnen is niets minder waar. Een toegankelijke zaak met hoog US-diner gehalte. Met dus vooral, of liever gezegd eigenlijk alleen maar burgers op de kaart. En een enkele salade en/of de gebruikelijke frites.

foto 3Oftewel: een paradijs voor de burgerliefhebber. Dus mannen van 020, search no more wanneer je nog een keer een plek zoekt om met vrienden even wat te eten. Al kun je wat mij betreft ook gewoon je meisje aan de hand nemen naar deze zaak. Want speciaal voor de vaak iets minder geoefende burgerbehoeftige heeft de Thrill Grill ook gewoon ‘de skinnyburger’ op de kaart heeft staan. Same recipe als de Thriller, maar dan gewoon simply without the bun.

En dus nu maar hopen dat ook die foodtruck van ze snel weer in beweging komt. Bij voorkeur mijn kant op. Overigens ook te boeken voor al uw feesten en partijen. Dus heb je een evenementje op de planning staan, geef ze eens een belletje. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Of een burger in dit geval.

Thrill Grill

Wolvenstraat 22