Uitgelicht standaard

Flagshipstores zijn hot. Na H&M in Marcanti Plaza, Esprit in de Kalvertoren en het Appletje voor de dorst in het Hirschgebouw, kent het Rembrandtplein sinds vorige maand ook de Starbucks Superstore. Dat laatste betekent 430 vierkant meter aan Amerikaans koffie-geweld. Of, zoals de keten ons laat weten: “met zijn unieke ontwerp en het ‘Slow Coffee Theater’ biedt het een nieuwe ervaring op het gebied van koffie, ontwerp en voedselinnovatie.” Tja…

Leuk voor toeristen, maar ik zoek liever mijn heil bij een gezellige en smaakvolle middenstander. Zo heffen wij iedere zaterdag al onze middelvinger op richting de Coffe Company-giganten aan de Van Wou, en bestellen we steevast onze Capu’s bij Mo in More Coffee. Maar als je echt wilt genieten van een koffiemomentje, zak dan eens af naar de Jordaan.

Aan de Brouwersgracht zit namelijk Espressobar Tazzina gevestigd, een klein zaakje op de hoek, met uitzicht over de gracht. De medewerkers staan onder leiding van een echte barrista, dus ben je verzekerd van een espresso zoals espresso hoort te zijn. Klein, sterk en zalig. Maar ook voor de macchiato’s en cappuccino’s zijn hier zoals het hoort. De Italiaanse warme chocomelk (van puur tot wit!), high tea, verse broodjes en taarten maken het plaatje compleet. Kortom, een prima plek voor je dagelijkse portie cafeïne en dat is te merken aan de hoeveelheid vaste gasten die hier continue komt binnenlopen.

Mocht je trouwens dit Paasweekend geen zin hebben om zelf de handen uit de mouwen te steken: Tazzina serveert het hele weekend (6 t/m 9 april) een heus Paasontbijt, inclusief verse croissant, mini-bolletje gerookte zalm, jus d’orange en een Paasei! En last but not least nog een leuk en handig weetje voor de fietsende Amsterdammers onder ons: Tazzina is ook de uitvinder van de Cup-to-Go.

De koffiekophouder voor aan je fiets. Zodat je handsfree en zonder morsen door de Amsterdamse binnenstad kunt cruisen met je cappu of latte to go. Handig toch?

Espressobar Tazzina
Brouwersgracht 139 (en een zusje op de Bilderdijkstraat!)
T. 020 – 3304649
www.tazzina.nl