Uitgelicht standaard

Zo. Dat was me het weekend wel. Met A Day at the Park, Buiten Westen, Milkshake, Appelsap, het Kwakoe Festival en Henk op de Helling die zowat tegelijkertijd los gingen, proberen we nu nog steeds bij te komen van deze ware festival apotheose die dit weekend plaatsvond. Maar, de zon scheen en dus had iedereen er zin in. Adieu poncho, hello sun!

En ook tijdens een festival moet gegeten en gedronken worden. Een beetje dansen en socialiseren vreet namelijk energie. En dus namen wij de proef op de som in het Amsterdamse Bos tijdens ADATP. En werden wij niet teleurgesteld. Want hoe goed hebben we het op een festival qua drinken als je niet alleen frisjes, de gebruikelijke flesjes water en ranzig lauw bier kunt krijgen, maar ook kunt genieten van verse mojito’s (het is tenslotte zomer), een glaasje champagne (lekker opwarmertje) of de Grand Marnier cocktail (eerlijk waar, zelfs deze was best te drinken en zag er vooral des te leuker uit).

Op het eetvlak is het ook niet meer kiezen tussen friet, halfbakken hamburgers of een portie taaie saté. Nee, vandaag de dag festival je met een hoog Paradegehalte. En dus omvat het foodcourt vooral veel zelfgekluste en gepimpte caravans, driewielers en busjes. De foodtruck, of de zelfgekluste variant die er voor door moet gaan, heeft dus ook zijn intrede gedaan op de festivalterreinen van deze zomer. En dus genoten wij van verse soepen (voor de zomerse gelegenheid was er zelfs gazpacho) en vruchtensappen, tabouleh salades en verse tortilla’s. Hulde aan de creativiteit van deze rollende keukens.

Wat mij betreft stak er qua originaliteit één foodtruck, of liever glamcamper met kop en schouders boven uit. De Tosti-Tent. Misschien niet het meest culinaire hoogtepunt, maar zeker wel de origineelste. Soms is een idee gewoon te simpel, en dus te goed. Versgemaakt, veel jeugdsentiment (want zeg nu zelf: hoe vaak eet jij nog een tosti?!), nauwelijks wachttijden en bovendien errrug lekker. Met luxe varianten als mozzarella/pesto/tomaat en brie/honing, en uiteraard de klassieker ham/kaas.

Mijn tip voor het resterende festivalseizoen? Kijk vooral goed of de Tosti-Tent soms ook aanwezig is: ze staan in ieder geval nog op Vollt, Valtifest, Dance én Dutch Valley. Lang leve de Nederlandse festivalkeuken!

PS: Op zoek naar een leuke afsluiting van je feestje? De Tosti-Tent is ook in te huren voor feesten & partijen. Da’s weer ‘ns wat anders dan een zakkie friet.