Mijn ultieme guilty pleasure, en wat ik echt niet kan laten staan ook al komt bikiniseason toch echt steeds dichterbij, zijn frietjes. Oké, chocola op een gedeelde eerste plaats, maar ik vind dat frietjes áltijd kunnen. Bij de borrel, wijn of bier, als lunch, als bijgerecht bij een lekker stukje vlees of vis, en op een brakkige zondag zijn frietjes voor mij zelfs noodzakelijk. Knapperig van buiten, zacht van binnen, goudgeel, met een lekkere dikke klodder home made mayo. Ultiem geluk. De frietliefhebbers zijn grofweg in twee kampen te verdelen: die van de dikke en die van de dunne. Ik ben zelf fan van de dikkere Vlaamse frieten, wel knapperig van buiten, maar lekker zacht van binnen. Het liefst met de schil er nog omheen.

Je begrijpt dat ik mijn geluk niet op kon toen we laatst eens uitgebreid gingen eten bij de Frietboutique. Op papier had deze zaak natuurlijk al alle lof. Ze bemachtigden een geweldige plek in de grote AD frites-test, maar ook in onze frites Tip 10 mocht de Frietboutique natuurlijk niet ontbreken. Bij de Frietboutique is frituren niet zomaar frietjes in het vet gooien, nee bij de Frietboutique bedrijven ze haute friture. Wat zoveel wil zeggen als de perfecte frietjes. Perfecte aardappel, perfect gesneden, perfect gezout. Niet voor niets hebben Sammy en Pebbles lang gezocht naar de perfecte biologische aardappel om deze perfecte frietjes mee te bakken.

FB2

En hoewel alleen de frietjes al genoeg is voor een ultiem geniet-momentje, is het natuurlijk wel zo leuk als je ze kunt combineren met wat andere snackjes. Ook daar is aan gedacht. Je eet er onder meer truffelkroketjes (onze favoriet!), garnalenkroketjes en bitterballen. Geserveerd in leuke en handige kleine frituurmandjes. En dat de Frietboutique voor de helft uit de IJsboutique bestaat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Zo drink je bij je frietjes een lekkere scroppino of een milkshake, allemaal gemaakt van het verse ijs uit de vitrine natuurlijk. En krijg je bij je espressootje een mini hoorntje. Leuk! Een mini klein minpuntje dan? Je moet wel heel veel honger hebben als je de kaaskroket in zijn geheel wilt opeten. Die is alleen voor echte durfals.

FB6

Ben je net zo’n frietjesfan als ik dan is de Frietboutique je place to be. Want je kunt je frietjes zelfs aftoppen met een andere ultieme guilty pleasure: de ijsjes van IJsboutique. Wij komen dus zeker terug, al is het alleen voor het champagne-ijs wat net niet op voorraad was toen wij er waren. Maar eerst die frietjes eten, echt doen. Want frituren kunnen ze hier als de beste. Hun mantra is niet voor niets fries before guys. Ben ik het natuurlijk helemaal mee eens.

Frietboutique
Johannes Verhulststraat 107

FB7 FB3 FB4