Uitgelicht standaard

Voor veel (vrouwelijke?) bewoners rondom de kruising Koninginneweg en De Lairessestraat zal het binnenkort even wennen worden. Het eetgedeelte van Casa e Cucina had al een tijdje geleden de deuren gesloten, maar zoals het er nu naar uit ziet, is de opheffingsverkoop van het bijna gelijknamige winkelgedeelte Casa e Luce ook bijna rond. De laatste inboedel staat al in de etalage, dus het is nog maar een kwestie van tijd voor we weer een era uitluiden.

Gelukkig voor ons is het horecagedeelte inmiddels al weer een tijdje in volle werking. Lokaal Zuid heeft hier zijn intrek genomen, met nog steeds dezelfde inrichting en eveneens een prima gevulde lunchkaart. Denk aan broodjes, wraps en salades. Een beetje zoals je ergens anders ook wel vindt, maar gewoon lekker. En, en da’s best vriendelijk: je bent van harte welkom om hier gewoon de hele dag te komen werken.

Houdt vooral ook de Facebookpagina in de gaten, want Lokaal Zuid beperkt zijn activiteiten niet tot koffie- en lunchtijd. Met regelmaat organiseren ze een filmavond. Nog geeeeeen idee wat de invulling is van zo’n avond, maar als je in de buurt bent, is het vast een idee.

O ja, een belangrijke tip: kijk voordat je besteld even in de keuken beneden of ze toevallig verse taart hebben staan. Met een beetje mazzel sla je dat geplande broodje namelijk gewoon over en zet je je tanden in een vers baksel.