Mogen we jullie vanavond meenemen op reis? Dat was de vraag toen we binnenkwamen bij GIN Neo. Nou laat ik me op het gebied van eten en drinken graag verrassen dus we stemmen natuurlijk in met het voorstel van onze reisleider. Goeie binnenkomer, ik ben benieuwd wat ze voor ons in petto hebben.

De gerechten op de menukaart zijn eigenlijk vooral een trip down memory lane van eigenaar en chef Jin. Zijn roots liggen in China en dat merk je. Veel Aziatische invloeden in de gerechten op de kaart. Let’s start! Alle gerechten worden toegelicht met een persoonlijk verhaal, en er wordt verteld op welke gebeurtenis in het leven van Jin de gerechten zijn geïnspireerd. Zo brengen de oesters ons terug naar de tijd dat hij regelmatig met zijn vader over het strand liep in Azië. Daar vonden ze oesters die ze vervolgens samen klaarmaakten. Mooie herinneringen, vertaald naar een mooi gerechtje: oesters met gemberschuim en limoenvinaigrette. Zo lang het oesterseizoen duurt zal dit het enige vaste gerecht op de kaart zijn, de signaturedish van Jin dus. Good to know: de andere gerechten wisselen per maand en zullen altijd bestaan uit seizoensgebonden producten. Er wordt creatief omgegaan met restverwerking om zo min  mogelijk weg te hoeven gooien. Hierdoor krijg je interessante creaties op je bord zoals boter met rode kool voor bij je broodje. Ook het menu tijdens de wekelijkse brunch blijft een verrassing en wordt bepaald door de producten die nog voor handen zijn op dat moment, bijvoorbeeld restjes van het diner van de afgelopen week die nog prima her te gebruiken zijn.

Er wordt met heel veel bezieling gewerkt en doordat je bij ieder gerecht en bij iedere wijn een nieuw verhaal krijgt is er erg veel interactie met de witte en zwarte brigade. Er wordt nagedacht over wat ze serveren en dat valt absoluut te waarderen. We hebben verrassende combinaties gegeten waarbij je kunt opmerken dat sommige combinaties niet alledaags zijn maar het is zeker een bijzondere ervaring.

Je moet namelijk wel van culinaire verrassingen houden als je hier gaat eten. Hou je daarvan? Laat je dan vooral door Jin en zijn team meenemen op reis…

GIN Neo Bistro & Wines
Westerstraat 264

IMAG1390