Uitgelicht standaard

Zo ongeveer eens per anderhalf jaar probeer ik met een paar vriendinnen van de middelbare school ‘to boldly go where no-one has gone before’. Best een uitdaging in de tijd waar een wereldreis klaarblijkelijk het eindexamencadeau van nu is en de ansichtkaarten met ‘Grusse aus Birma’ nog net niet om je oren vliegen. Maar het lukt ons redelijk. Met misschien wel als hoogtepunt een bezoek aan de berggorilla’s, de officiele studiegroep van Dian Fossey (denk: gorilla’s in the mist), in Rwanda. Ongelooflijk, breathtaking, indrukwekkend en onwaarschijnlijk bijzonder.

Toen ik onlangs nietsvermoedend door de Landmarkt liep, waren het ook eze woorden die direct weer in mijn hoofd opkwamen bij het zien van ‘the Gorilla bar’. Gevolgd door het woord lekker. Want het is een feit: chocolade eten is voortaan goed en niets meer op aan te merken! Sterker nog: ik zou het je bijna gaan verplichten. Want door het kopen van deze chocoladebar help je een van de mooiste en indrukwekkendste primatensoorten op deze aardbol overleven. De berggorilla’s, die in een vulkanisch gebied leven op de grens van Rwanda, Oeganda en Congo. En hoewel ik nooit klakkeloos een tekst overneem van een andere website, maak ik voor de Gorillabar graag een keer een uitzondering. Zie het maar als mijn MVO-dingetje op Catch52.nl.

De ‘Gorilla bar’ (reep) is gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in melk en puur. Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga Nationale Park leven in dit gebied. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst!

Dus vrouwen van Amsterdam unite, en doe mij een lol: sla massaal die repen in!

The Gorilla Bar
Te koop bij o.a. Landmarkt
Ook te bestellen via de website