Dé nieuwe hamburgertent in Amsterdam-West is open: H.Burger. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, mede dankzij een flinke verbouwing, maar het resultaat mag er zeer zeker zijn. Deze stoere tent biedt de gelegenheid om je tanden ongegeneerd in een h.burgertje te zetten. En aangezien we in Amsterdam dus nog steeds niet ‘hamburger-moe’ zijn, komt dat even mooi uit.

En voor al die personen die wél hamburger-moe zijn, hebben we ook goed nieuws: de mannen achter deze nieuwe zaak leggen niet alleen de focus op dat authentieke Amerikaanse broodje, er zit hier veel meer achter de zaak. Waar de een zijn hamburger achter zijn kiezen kwijt moet, moet ‘de creatief’ bij H.Burger vooral ook zijn kunstzinnige ei kwijt kunnen. Alle ruimte dus voor schilderijen van (nog) onbekende kunstenaars aan de muur en muziek van vrienden door de speakers.

Wat ons betreft dus hoog tijd om eens binnen te banjeren bij Youssef en Abdel, de eigenaren van H.Burger…

Beneden hebben de mannen een grote ruimte ingericht waar het dus niet specifiek draait om burgers, maar waar afwisselend exposities, boeklezingen en workshops zullen gaan plaatsvinden. Ain’t that refreshing! De plek die je ook direct toegang geeft tot de stadstuin aka moestuin, want je moet immers ergens je lokale ingrediënten vandaan halen. Boven draait het daarentegen om klein en fijn, de menukaart en wat ons betreft de burgers & fatty fries!

H.Burger Amsterdam hamburger restaurant

Wij hebben voor de gelegenheid onze tanden in one and only ‘original H.Burger’ gezet, en ja, die was gewoonweg verrukkelijk. En dat was mede te zien aan de klodders saus op m’n kin. Maar goed, dat is in dit geval alleen maar een goed teken.

 

 

H. Burger

De Clercqstraat 128

>>> En als je er dan toch bent, kun je gelijk onze kroegentocht door Amsterdam-West doen. Vinden we ook leuk!