Uitgelicht standaard

Afgelopen donderdag werd brasserie Harkema tien jaar, Catch52 was erbij. Een groot feest met honderden genodigden, eten, drinken, muziek en meer! Wat Harkema bijzonder maakt is dat zij er al tien jaar in slagen om avond aan avond nagenoeg vol te zitten, terwijl ze zo’n 250 personen tegelijkertijd kunnen voeden! En de formule? Die is simpel. Eenvoudige brasserie-klassiekers op de kaart, vervaardigd van goede producten. Daarbij makkelijke huiswijnen voor vriendelijke prijzen, geserveerd in een cosmopolitische, tijdloze inrichting.  Het pand bevindt zich in de Nes, het oude tabakcentrum van Amsterdam. Vroeger werd de ruimte gebruikt om tabaksbladeren te drogen, het prachtige zaagtanddak met mooie lichtinval herinnert daar nog aan. Er zijn dus nog details van vroeger terug te vinden, zo ook in de privézaal de Annex waar bijvoorbeeld nog een oude kluis met enorme deur te vinden is.

 

Iets anders wat Harkema bijzonder en vooral belangrijk voor de stad maakt, is dat zij de eerste waren die Amsterdammers opnieuw kennis lieten maken met de Nes. Want voor lange tijd was dit toch een beetje een louche steegje waar je ’s avonds graag zo snel mogelijk doorheen fietste. Maar toen Harkema eenmaal begon, volgden er al snel andere zaken zoals het Comedy theater, Bubbles &Wines, de Bierfabriek en het onlangs geopende hotel V. Sinds enige tijd is de Nes dus helemaal hot en dat begon bij deze brasserie.

 

Ter ere van het jubileum is er een prachtig kookboek uitgebracht, geheel in stijl van Harkema met vele klassieke brasserie gerechten zoals Ceasar Salad, Rillette, Steak Bearnaise, Carpaccio en nog veel meer. Overigens ook veel gerechten die nog steeds op de kaart te vinden zijn en dus zeven dagen per week te proeven!  Mocht je al een tijdje niet bij Harkema langs zijn geweest of heb je er überhaupt nog nooit een voet over de drempel gezet, dan zou ik dat zeker doen. En snel ook, want tot en met 1 november krijg je een glas wijn gratis als je een hapje komt eten, ter ere van het jubileum. Ook is het kookboek hier te verkrijgen, voor slechts 10,00 euro!

Catch52 feliciteert het gehele team van brasserie Harkema met deze mijlpaal en wenst hen nog vele succesvolle jaren!

P1120346

foto (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brasserie Harkema
Nes 67
www.brasserieharkema.nl