Het weekend staat weer voor de deur, dus tijd voor leuke dingen. Hierbij de weekendguide van deze week. Happy weekend!

 • Edelwise is terug van zomerstop en ze hebben er zin in! Ze zijn vrijdag weer terug op hun vertrouwde plek: Het Sieraad.
 • BRAMBO. Oftewel een bourgondische vrijdagmiddagborrel bij DOK georganiseerd door Brabanders. Dat betekent natuurlijk Brabantse gezelligheid, lekkere snacks, schrobbelaer  en gezellige muziek.
 • Beats, Bites & Belvedere! Het is de laatste vrijdag van de maand dus tijd voor Vodka Vriday bij Bar Blue Spoon van het Andaz Hotel. Een goede start van je weekend want tussen 18.00-22.00 krijg je hier heerlijke vodka cocktails, lekkere hapjes en een fijne beat van de DJ op de achtergrond.
 • Zoals iedere vrijdag organiseert Waterkant SOSO LOBI. Het thema van deze week: Afrolosjes met afro tunes,  Hip Hop tracks en European bangers. Dat wordt dansen!
 • Het Oktoberfest is losgebarsten in München en we halen die traditie maar al te graag naar Nederland. Amsterdam Roest wordt  zaterdag omgetoverd tot een ware bierstube met schlagermuziek, lederhosen, pullen bier, sauerkraut en worst.
 • Wie denkt dat bowlen oubollig is die heeft het mis! Bij Club Knijn wordt het bowlen in een nieuw jasje gestoken, zaterdag kun je weer disco bowlen bij Knijn met aansluitend een leuk feestje. Je kunt eerst een baan huren en gedurende de avond verruil je je bowlingschoenen voor je dansschoenen. Is bowlen toch niet helemaal je ding? Alleen dansen kan natuurlijk ook.
 • Op het Westergasterrein wordt het steeds leuker. Na de komst van Hotel Gustafson begin dezemaand zijn afgelopen week ook Troost Westergas geopend voor lekkere speciaalbiertjes en Wester Wijnfabriek voor een mooi glas wijn en een kleine bite. Beide zaken zien er prachtig uit. Een aanrader om een kijkje te gaan nemen!
Wester Wijnfabriek

Wester Wijnfabriek

 • Tijdens 24H Amsterdam laat ieder stadsdeel zien wat het te bieden heeft op het gebied van theater, cultuur, eten en drinken, winkelen en uitgaan. Ieder seizoen komt een ander stadsdeel aan bod, zaterdag en zondag is het de beurt aan stadsdeel Zuid/Zuidoost. Op de site van IAmsterdam kun je het uitgebreide programma vinden.
 • Le Garage is een begrip in Amsterdam. Dit weekend vieren ze hun 25 jarig jubileum. Wat een prestatie! Alleen dit weekend krijgen gasten de unieke kans om eens een sneak peak te nemen achter de schermen en de chef te spreken.
 • Iedere laatste zondag van de maand heeft The Roast Room een Sunday Roast. De sharing lunch van deze maand staat in het teken van oktoberfest, voeg daar nog een Koninklijk tintje aan toe en je krijgt: Oktoberfest Royale!
 • Zondag is het weer tijd voor de Pure markt in het park Frankendael. Op deze markt vind je meer dan 100 kraampjes waar ambachtelijke producten worden verkocht op het gebied van eten en drinken.
 • We houden allemaal van sushi maar waar eten we nu de lekkerste sushi van stad? Wij hebben de beste plekjes van de stad voor je op rijtje gezet in onze Sushi tip 10.
 • Zondag kun je op de markt van 1001 smaken een kijkje achter de schermen van “de buik van Amsterdam”. De Centrale groothandelsmarkt is dan open voor het publiek. Haar vaste leveranciers laten je proeven, voelen, ruiken en hebben natuurlijk mooie koopjes.
 • De Zilte Zondag is weer terug bij Razmataz. Lekker oesters slurpen voor 1 Euro.
 • Zondagavond kun je bij Van Mechelen echte Belgische speciaalbiertjes proeven van brouwerij Het Anker. Belgian beer and food en Belgian Smaak geven een korte presentatie over de brouwerij gevolgd door een proeverij van de verschillende biertjes.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!