Sommigen hebben afgelopen week vakantie gehad. Anderen hebben gewoon lekker gewerkt, met een onderbreking van 5 mei Bevrijdingsdag – dat dan weer wel. Maar voor iedereen is het nu weekend! En daar moet met volle teugen genoten van worden, want het wordt prachtig weer. Hup naar buiten! Binnen zitten doen we wel weer in de winter (& herfst).

  • Het plein voor het Olympisch Stadion wordt van 5 t/m 8 mei omgetoverd tot één groot open lucht restaurant: Amsterdam KOOKT. Denk aan foodtrucks, pop-up restaurantjes, live music, een wijnplein én een biertuin. Je kan vanaf 13:00 terecht voor allerlei lekkers, tot maar liefst 23:00.
  • Op vrijdagavond is er een Openingsborrel bij Strandzuid. Strandzuid gaat alweer zijn twaalfde seizoen in. Dat vraagt om gezelligheid. En dat krijg je met: een stevige pot tafelvoetbal, DJ Nico en zijn Silent Disco, een bitterballenbuffet, een fanatiek Beer Pong Toernooi en dance en disco classics uit de speakers. Het restaurant is helaas al vol, maar er is een foodcourt waar je je buikje rond kan eten. Daarnaast werd er ook nog een smakelijke verrassing aangekondigd, spannend!

  • Op zaterdag nodigt The Hunger Project jonge ouders uit voor een foodtruck-diner in de Kromhouthal: Het Mama Moringa Diner. Er treden muzikanten op en er zijn televisiekoks en topsporters aanwezig om kennis uit te wisselen over gezonde voeding voor de kleinsten.
  • Roos vertelde al over het Familie Ontbijt bij Vondelpark 3. Lijkt ons het perfecte uitstapje voor Moederdag. We zitten trouwens vol met ideeën waar je de liefste mama mee naar toe moet nemen, lees alle tips via de Tip 10 – Mommys favorites.
  • Zondag 8 mei is de Pure Markt in het Amstelpark. Op deze reizende zondagsmarkt staan meer dan 80 ondernemers met ambachtelijk bereid eten en drinken. Haal hier je boodschapjes of chill ‘m op één van de vele terrassen onder het genot van goed eten en live music.

>>> Het is warm.. De zon schijnt.. We willen maar één ding: een goed terras en een koud glas alcohol. Waar moet je heen? Check onze Tip 10 – Voorjaarsterrassen. 

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of Instagram mag natuurlijk ook via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.